OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 30.04.2024.
Vijesti

Obilježen dan Zajednice Mađara i završetka dječjih ljetnih radionica

Velika Pisanica

U subotu, 13. rujna 2014. Zajednica Mađara Pisanica proslavila je svoj dan udruge i završetak ljetne radionice za najmlađe. Manifestaciju je vodila predsjednica udruge Zlata Berkeš, a u svom govoru, spomenula je mnogobrojne nastupe, radne akcije, te posebno vrijedne i svake pohvale vrijedne pojedince koji su za svoj rad i doprinos zajednici nagrađeni priznanjima. Predsjednica udruge je također spomenula osnovni cilj udruge propisan Statutom: očuvanje mađarskog jezika i pisma,a u skladu s tim istaknula je da je mješovita pjevačka skupina Zajednice Mađara Pisanica sa tamburaškim sastavom nastupala na brojnim događanjima sa izvornim mađarskim pjesmama.  Predsjednica udruge je istaknula da je izrazito ponosna što se po prvi put u prostorijama Zajednice Mađara Pisanica organizirala ljetna dječja radionica koju je pohađalo 32 djece bez obzira na nacionalnu pripadnost. Također je istaknula da za veliki uspjeh radionice najviše moramo zahvaliti Ljubici Dent koja je svojom predanošću i voljom uveseljavala djecu na radionicama uz pomoć članice udruge Martine Borovac. Obje su za taj izniman rad dobile i zahvalu od udruge. Vjerojatno najljepši trenutak svečanosti dogodio se kada se po prvi puta publici predstavila novoformirana dječja folklorna skupina Zajednice Mađara Pisanica , i jednom lijepom mađarskom igrom.

Velika Pisanica

Za svoj veliki doprinos udruzi priznanje je dobio i voditelj pjevačke skupine i tamburaškog sastava Marijan Ded (Max) na kojeg su svi članovi iznimno ponosni. Najzanimljivije proglašenje bilo je naravno za člana godine. Nakon dva muška člana, došao je red i na ženu, a zasluženo priznanje dobila je Vera Halapa i to za nesebičan rad i mnogobrojne aktivnosti u udruzi. Predsjednica je spomenula još jednu želju, a to je organizirati tečaj mađarskog jezika za odrasle iz razloga što su ga mnogi zaboravili govoriti i pisati, a neki nikada ni nisu imali prilike naučiti. Za kraj manifestacija predsjednica udruge je istaknula da je slijedi organiziranje još jedne velike manifestacije, riječ je o Danu Mađara BBŽ, koji će se održati 11. listopada 2014.  u Velikoj Pisanici, uz prisustvo velikog broja izvođača i uzvanika. Također se zahvalila svim članovima Zajednice Mađara Pisanica na nesebičnom radu za zajednicu i društvo u cjelini, te na zajedništvu koje vlada među njima.

 

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK