OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 02.05.2024.
Vijesti

Obilježen Dan općine Velika Pisanica

redi pali

U petak, 01. srpnja 2011. godine započelo je obilježavanje dana općine Velika Pisanica. Dan općine obilježava se u sklopu blagdana Presvetog srca Isusova koji je zaštitnik župe Velika Pisanica. Svečanost je započela svetom misom u župnoj crkvi, te polaganjem vijenaca poginulim hrvatskim braniteljima, a nastavljeno svečanim otvaranjem vodovodne mreže u naselju Babinac, te svečanom sjednicom općinskog vijeća u Sportsko rekreacijskom centru Kukavica.

spomenik braniteljima

Sjednici je prisustvovao državni tajnik u Ministarstvu turizma G. Željko Lenart,  župan Bjelovarsko-bilogorske županije g. Miroslav Čačija sa suradnicima, gradonačelnik grada Bjelovara g. Antun Korušec, direktorica Regionalne razvojne agencije gđa. Jasmina Miletić, direktorica Poslovnog parka Bjelovar gđa. Adela Zobundžija, načelnici susjednih općina te mnogi drugi gosti i uzvanici.
svečana sjednica
U svom obraćanju prisutnima, načelnik općine Velika Pisanica G. Fredi Pali naglasio je nekoliko kapitalnih projekata koji su trenutno aktualni na području naše općine od sportske dvorane, poslovne zone, razvoja turizma, ulaganja u poljoprivredu, obrazovanje, školstvo i mlade, kao i informacije o novopokrenutih manifestacijama poput Dana Ede Murtića i sl.
Cjeloviti govor možete preuzeti klikom na slijedeći dokument.
Dan_općine_-_govor.doc

Dani općine nastavljeni su u nedjelju sportsko zabavnim sadržajima na općinskom nogometnom i rukometnom igralištu.
dan općine

Između ostalog održana je i tradicionalna vatrogasna vježba te prijateljska nogometna utakmica između susjednih općina klubova Nk Bilo iz Velike Pisanice i NK Trnski iz Nove Rače, utakmica je završila rezultatom 4:0 u korist domaćina.  Manifestaciju su uveličale mnoge lokalne udruge, kao i pojedinci koji su besplatnom ponudom Bilogorske kuhinje razveselili sve prisutne. Na završnoj manifestaciji okupilo se više od 1000 posjetitelja.

dan općine

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK