OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 07.05.2024.
Vijesti

Nastup Kuda Sloga i Zajednice Mađara u Kapošvaru

Velika Pisanica

Zahvaljujući pozivu predsjednika Vijeća Hrvatske samouprave Grada Kapošvara gosp.Tibora Čuča Zajednica Mađara Pisanica i Kud „Sloga“ Velika Pisanica održali su dana 30. kolovoza 2014. godine zajednički nastup što se u konačnici pokazalo kao pravi „pogodak“. U zajedničkom dogovoru za suradnju predsjednice Zajednice Mađara Pisanica Zlate Berkeš, predsjednice Kud-a Sloga Snježane Santo, te našeg svestranog i daleko poznatog glazbenog umjetnika Marijana Ded dogovoren je zajednički nastup kojim je potvrđeno da ove dvije udruge mogu zajedno funkcionirati i na pravi način predstavljati našu Općinu i naše područje. Podsjetimo da je naš Marijan Ded (Max) voditelj tamburaškog sastava Kud-a„Sloga“, mješovitog glazbenog zbora i tamburaškog sastava Zajednice Mađara, tako da bez njega sigurno ne bi mogli na ovako visokom nivou predstavljati naše udruge. Publici su se po prvi put predstavili i muška pjevačka skupina KUD-a Sloga te pobrali brojne ovacije. Atmosfera tijekom puta do Kapošvara kao i u samom Kapošvaru bila je vesela, raspjevana i pravi pokazatelj da su mladost i iskustvo „dobitna kombinacija“ u ovom zajedničkom nastupu. Prilikom dolaska srdačno smo dočekani, organizacija je bila za svaku pohvalu i sve udruge koje su se nastupile mogu biti zahvalne zbog poziva, druženja i nastupa na ovoj kulturnoj manifestaciji. Od svih udruga koje su nastupile naša je bila najbrojnija s 40-ak predstavnika. Svim sudionicima podijeljena su priznanja za nastup i suradnju između udruga Republike Hrvatske i Republike Mađarske. Nažalost, osoba koja je vjerojatno najviše doprinijela ovako dobroj i srdačnoj suradnji između ovih zemalja, gosp. Tibor Čuč odlazi u mirovinu što će biti veliki gubitak za sve nas, koji je toliko dobrih dijela napravio, stvorio mnoga prijateljstva, ali život ide dalje, pa mu sada svi mi možemo zahvaliti na svemu i nastavkom ove suradnje odužiti se za sve dobro što je za nas napravio. Uskoro nas očekuje novi zajednički nastup u Mađarskoj, gdje ćemo u istom sastavu ponovno nastupiti.

Velika Pisanica

Velika Pisanica

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK