OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 02.05.2024.
Vijesti

Keramičari Osnovne škole u Školskom programu HRT-a

keramicari

U sklopu Školskog programa HRT-a 16. veljače ove godine u emisiji “Keramičarska radionica -  čuvari Baštine ” predstavljen je projekt Osnovne škole Velika Pisanica “Keramičari”. Učenici su cijeloj Hrvatskoj pokazali obnovu tradicije lončarstva i rada na lončarskom kolu nestalu sa pisaničkog područja gotovo prije 60 godina. Projekt je osim vlastitih sredstava škole financiran sredstvima Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, kao i uz pomoć općine Velika Pisanica. Sam tečaj u trajanju od 26 sati pohađalo je 6 učenika te 7 učitelja i stručnih suradnika. Tečaj je vodio g. Ivan Horvat iz obrta za izradu suvenira Mascotta. Po završetku edukacije osmišljen je i prvi suvenir Općine i Osnovne škole sa likom konja te natpisom škole u obliku pločice na magnetu.  Suvenir je predstavljen javnosti u Velikoj Pisanici na otvorenju izložbe svjetski proslavljenog slikara Ede Murtića, a svi ostali radovi na izložbi povodom Božića u Školskoj knjižnici Osnovne škole Velika Pisanica. Ovim projektom, učenici i učitelji škole dokazali su da brinu o očuvanju kulturne baštine svoga kraja, a da financijsku potporu za realizaciju vlastitih ideja i zamisli mogu ostvariti prijavom na različite natječaje.
Novinarka: Ana Macan
Urednica: Anamarija Simonelli Milković

radionica

radionica

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK