OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

John Blehm u Velikoj Pisanici

John Blehm

Oko 100 članova Udruge hrvatskih branitelja lječenih od PTSP-a BBŽ, slušalo je oko sat vremena izlaganje vijetnamskog veterana Johna Blehma kojega je Udruga ugostila u Sportsko rekreacijskom centru Kukavica u Velikoj Pisanici.
Amerikanac John Blehm, vijetnamski veteran i autor knjige ‘Anđeo smrti’, oduševljen je Hrvatskom,
Pohvalio je hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, kao jedne od najboljih vojnika na svijetu.
John Blehm je prilikom posjete, svima nazočnima darovao i potpisao primjerake svoje knjige ‘Anđeo smrti’, u kojoj iznosi svoja iskustva iz rata u Vijetnamu i kasnijoj borbi s PTSP-om kojega je nazvao rakom duše. U knjizi Blehm nudi rješenje oboljelima od ovoga poremećaja - a to su vjera i Bog. No, naglašava kako put ka ozdravljenju počinje odlukom - početi pomagati samome sebi i krenuti naprijed. U jednome od gostovanja u hrvatskim medijima, ovaj vijetnamski veteran usporedio je traume koje su prošli on i njegovi suborci s onima koje su prošli hrvatski branitelji, uz ipak, važnu razliku, Hrvati su branili svoja ogništa i svoju Domovinu. Svoje je izlaganje završio konstatacijom da se John Blehm koji je otišao u rat, iz njega nije vratio. Tijelo da, ali duša ne. Nakon rata postao je drugi čovjek.

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK