OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

Subvencioniranje nabave loznih cijepova

lozni cijepovi

Na temelju članka 5. Odluke o subvencioniranju nabave loznih cjepova na području Bjelovarsko-bilogorske županije, (KLASA: 402-01/12-02/3, URBROJ: 2103-09-12-01), župan Bjelovarsko-bilogorske županije objavljuje JAVNI POZIV za prikupljanje zahtjeva za subvencioniranje nabave loznih cijepova na području   Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012. godini PREDMET JAVNOG POZIVA Bjelovarsko-bilogorska županija će dodijeliti subvenciju – bespovratna sredstva, za nabavu loznih cijepova na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Subvencija se utvrđuje u iznosu 4,00 kune po loznom cijepu, a najviše 10.000,00 kuna po pojedinom korisniku subvencije. Subvencijom će biti obuhvaćene isključivo preporučene sorte vinove loze određene Pravilnikom o nacionalnoj listi priznatih kultivara vinove loze za vinogradarske podregije na području Bjelovarsko-bilogorske županije sukladno Pravilniku o vinogradarskim područjima.
UVJETI SUBVENCIONIRANJA
Pravo na subvencioniranje imaju fizičke i pravne osobe koje proizvode grožđe, vino i proizvode od vina, te vinogradarske udruge (za članove udruge - vinogradare) pod sljedećim uvjetima:
-da imaju sjedište i proizvodne površine na području Bjelovarsko-bilogorske županije,
-da je kupljeni sadni materijal standardne kvalitete s propisanom deklaracijom ovlaštenog rasadnika
-da su kupljeni lozni cijepovi plaćeni u cijelosti.
Ukoliko se subvencioniranje obavlja preko udruga/zadruga, udruge/zadruge se zadužuju da prikupe zahtjeve od vinogradara, te nabave i raspodjele lozne cijepove vinogradarima.
POTREBNA DOKUMENTACIJA
Podnositelj uz Zahtjev za subvencioniranje nabave loznih cijepova na području Bjelovarsko-bilogorske županije prilaže sljedeću dokumentaciju:
-preslika osobne iskaznice (fizičke osobe), obrtnice (obrti) ili rješenja o registraciji (pravne osobe),
-presliku iskaznice ili Rješenja iz Upisnika poljoprivrednih gospodarstava,
-presliku posjedovnog lista za zemljište na kojima je obavljena sadnja vinograda,
-presliku računa o kupnji certificiranog sadnog materijala,
-dokaz o cijelosti plaćenom računu (virman, potvrda od banke i sl.),
-otpremnicu i deklaraciju za sadni materijal,
-presliku kartice banke s brojem računa korisnika subvencije.
U svrhu ostvarivanja subvencije preko udruga/zadruga, udruge/zadruge trebaju uz Zahtjev za subvencioniranje nabave loznih cijepova na području Bjelovarsko-bilogorske županije dostaviti sljedeću dokumentaciju:
-presliku računa o kupnji certificiranog sadnog materijala (račun mora glasiti na udrugu/zadrugu),
-dokaz o cijelosti plaćanom računu (virman, potvrda od banke i sl.),
-otpremnicu i deklaraciju za sadni materijal,
-popis vinogradara s brojem sadnica, sortimentom vinove loze, površinom zasađenog vinograda, te potpisima vinogradara kojima se potvrđuje da su preuzeli lozne cijepove.
Obrazac Zahtjeva za subvencioniranje nabave loznih cijepova može se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu, šumarstvo, slatkovodno ribarstvo i lovstvo Bjelovarsko-bilogorske županije.
NAZIV I ADRESA TIJELA KOJEM SE PODNOSI ZAHTJEV
Zahtjev za subvencioniranje nabave loznih cijepova s propisanom dokumentacijom dostavlja se u Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, slatkovodno ribarstvo i lovstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, ulica dr. A. Starčevića 8, Bjelovar, I. kat, soba broj 66.
Zahtjevi s nekompletnom dokumentacijom neće se razmatrati.
TRAJANJE JAVNOG POZIVA
Javni poziv je otvoren do 31. svibnja 2012. godine.
INFORMACIJE
Rješenje na temelju kojeg se provodi isplata subvencije donosi župan Bjelovarsko-bilogorske županije.
Subvencija za nabavu loznih cijepova korisnicima se isplaćuje na račun korisnika subvencije, nakon provjere dostavljene dokumentacije i utvrđivanja činjeničnog stanja na terenu.
U slučaju utvrđivanja nenamjenskog trošenja županijske subvencije i davanja neistinite dokumentacije Bjelovarsko-bilogorska županija će zatražiti povrat cjelokupnog iznosa subvencije.
Sve informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu, šumarstvo, slatkovodno ribarstvo i lovstvo Bjelovarsko-bilogorske županije ili na telefon 221-922.
KLASA: 402-01/12-02/3
URBROJ: 2103-09-12-03
Bjelovar, 23. siječnja 2012.

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK