OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

Subvencioniranje ekološke poljoprivrede

eko nakani

Na temelju Odluke o subvencioniranju ekološke proizvodnje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, KLASA: 403-01/12-02/3, URBROJ: 2103-09-12-1 od 16. siječnja 2012. godine, Župan raspisuje JAVNI POZIV za dodjelu županijskih sredstava za subvencioniranje ekološke proizvodnje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.
1.PREDMET JAVNOG POZIVA Predmet Javnog poziva je dodjela županijskih sredstava za poticanje ekološke proizvodnje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za 2012. godinu (u daljnjem tekstu: županijskih sredstava),te iznimno za 2011. godinu za proizvođače koji zbog elementarne nepogode nisu iskoristili sredstva. Županijska sredstva se dodjeljuju za visini 50% troškova stručne kontrole i izdavanja potvrdnice u ekološkoj proizvodnji. Iznos županijskih sredstava po korisniku ne može biti veći od 10.000,00 kuna.
2.KORISNICI
Korisnici županijskih sredstava mogu biti fizičke osobe, odnosno obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti i zadruge, koji udovoljavaju uvjetima ovog Javnog poziva.
3.UVJETI SUBVENCIONIRANJA
Javnom pozivu za dodjelu županijskih sredstava mogu pristupiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja zadovoljavaju sljedeće uvjete:
-da su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i u Upisnik subjekata u ekološkoj proizvodnji u Ministarstvu poljoprivrede,
-da su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, (za obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja u tekućoj godini započinju s ekološkom proizvodnjom i kod kojih se obavlja prva stručna kontrola),
-imaju prebivalište na području Bjelovarsko-bilogorske županije,
-poljoprivredne površine, stoka, pčelinje zajednice i poljoprivredna proizvodnja za koje korisnici traže županijska sredstva moraju se nalaziti na području Bjelovarsko-bilogorske županije,
-nemaju dugovanja prema proračunu jedinice lokalne samouprave (grad ili općina), te prema državnom proračunu,
-u tekućoj godini obrađuju najmanje 0,1 ha poljoprivrednih površina,
te sukladno važećem zakonu i pravilnicima:
- uzgajaju biljne kulture,
- uzgajaju stoku,
- posjeduju pčelinje zajednice i proizvode med,
- prerađuju vlastite sirovine u gotove proizvode.
eko nakani
4.POTREBNA DOKUMENTACIJA
Uz obrazac zahtjeva za dodjelu županijskih sredstava za poticanje ekološke proizvodnje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za 2012. godinu, koji se može dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu, šumarstvo, slatkovodno ribarstvo i lovstvo, korisnici županijskih sredstava obavezno moraju priložiti:
- obostranu presliku osobne iskaznice,
- presliku računa ovlaštenog nadzornog tijela za izvršenu stručnu kontrolu i izdavanja potvrdnice u ekološkoj proizvodnji,
- dokaz o plaćanju računa za stručni nadzor i provedeni postupak potvrđivanja u ekološkoj proizvodnji (uplatnica, virman i dr.)
- presliku Potvrdnice,
- potvrdu o izvršenim financijskim obvezama prema proračunu jedinice lokalne samouprave (grad ili općina), te potvrdu o izvršenim financijskim obvezama prema državnom proračunu koji izdaje nadležni Područni ured Ministarstva financija ne stariji od mjesec dana,
- preslika Rješenja o upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava za korisnike kod kojih se obavlja prvi stručni nadzor.
5.ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA
Zahtjevi za dodjelu županijskih sredstava se podnose do 15. listopada 2012. godine.
6.NAZIV TIJELA KOJEM SE PODNOSE ZAHTJEVI
Bjelovarsko-bilogorska županija
Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, slatkovodno ribarstvo i lovstvo
Dr. A. Starčevića 8, 43000 Bjelovar
7.INFORMACIJE
Županijska sredstva Bjelovarsko-bilogorska županija nakon zaprimanja zahtjeva i provjere dokumentacije isplaćuje na račun korisnika županijskih sredstava koji ispunjavaju uvjete iz ovog Javnog poziva.
Zahtjevi koji nemaju potpunu dokumentaciju ili ne udovoljavaju uvjetima iz Javnog poziva neće se razmatrati.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu, šumarstvo, slatkovodno ribarstvo i lovstvo Bjelovarsko-bilogorske županije ili na brojeve telefona 221-922 i 221-921 (faks).
Klasa: 403-01/12-02/3
Urbroj: 2103-09-12-3
Bjelovar, 23. siječnja 2012.

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK