OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 05.07.2024.
Vijesti

Finale Županijske lige u daljinskom jahanju

Velika Pisanica

U nedjelju 4. listopada, po lijepom jesenskom vremenu, okupilo se 15 natjecatelja na finalu županijske lige u daljinskom jahanju u organizaciji Konjičkog kluba Konji gizdavi iz Velike Pisanice.  Po prvi puta jedna službena utrka organizirana je u Ribnjačkoj, i to po ocjenama svih prisutnih, jako dobro. Organizator i domaćini na Malenom brijegu pobrinuli su se da sve ide glatko i po planu. Uvelike su tome pripomogli i vatrogasci DVD Ribnjačka koji su uz osiguranje dovoljne količine vode za hlađenje konja osiguravali i dobru atmosferu tokom cijelog turnira.
Vrlo atraktivna staza, s oštrim usponima i nizbrdicama te krasnim panoramskim predjelima, trasirana je dijelovima Pisaničke eko etno staze okolo sela u dužini 12 km. Livadama, šumom ili uz potoke pružala je pravi užitak terenskog jahanja.
Velika Pisanica
Posebno zanimljivo je bilo brojnim posjetiteljima i članovima timova pratiti jahače pogledom s terase izletišta Na Malenom brijegu po gotovo polovini staze. Čekajući da se jahači vrate na veterinarski pregled, kratili su vrijeme uz domaća jela i pića te glazbu uživo poznatog glazbenika Dubravka Rabađije iz Turnašice.
Na turniru službeni veterinari su bili dr.vet.med. Ivo Đureković i dr.vet.med. Melita Posavac iz Veterinarske stanice Bjelovar. Sudac je bila Senka Budimir, a Vladimir Vlajinić tehnički delegat.
Sponzori ove sportsko turističke manifestacije bili su Općina Velika Pisanica, Izletište Na Malenom brijegu, Veterinarska stanica Majcan i Nexus Horse Shop.
Na turniru je bio nazočan predsjednik Konjičkog saveza Bjelovarsko - bilogorske županije i počasni građanin Velike Pisanice mr. Josip Trogrlić, predsjednik mjesnog odbora Ribnjačka Antun Poljan, direktorica TZ BBŽ Jasna Fila te direktor TZ BB Mladen Medak- Gaga.
U pravom sportskom ozračju svi natjecatelji su stigli na cilj nakon 24 km te samo jedan nije uspio završiti utrku zbog visokog pulsa konja.
Velika Pisanica

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK