OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

Finale Croatia Cupa u daljinskom jahanju

daljinsko jahanje velika pisanica

U organizaciji Konjičkog kluba Konji gizdavi iz Velike Pisanice i uz pomoć lokalnih klubova na Bilogorskoj konjičkoj stazi, održano je finale Croatia Cupa u daljinskom jahanju. Finale je održano 02.10. na relaciji od Sportsko rekreacijskog centra Kukavica u Velikoj Pisanici pa sve do prostora Sajma Gudovac u Bjelovaru.  Dvije staze u duljini 53 i 29 kilometara u dvije etape prolazile su Općinama Velika Pisanica, Nova Rača, Šandrovac, Veliko Trojstvo i grad Bjelovar.
Na utrci je ukupno nastupilo 23 jahačka para predstavljajući klubove iz cijele Hrvatske. Na seniorskoj utrci u duljini od 29 kilometara nastupilo je ukupno 4 natjecatelja, prvo je mjesto osvojio Gordan Šelebaj sa Luanom iz Konjičkog kluba Hiperion, druga je bila Carmen Keber na Andi iz Konjičkog Kluba Zlatni Klas i treća Snježana Graff sa Tulasi iz Konjičkog kluba Bjelovar.  U kategoriji juniora također na utrci dugoj 29 kilometara nastupilo je ukupno 8 natjecatelja. Prvo mjesto osvojila je Ivana Kopejtko sa Rubi iz Konjičkog kluba Husar, drugi je bio Dominik Šelebaj na Soniku iz Konjičkog kluba Hiperion i treća Lidija Keber na Pashi iz Konjičkog kluba Zlatni Klas.

daljinsko jahanje

Na seniorskoj utrci u dužini od 53 kilometara ukupno je nastupilo 7 natjecatelja. Prvo je mjesto zauzeo Milan Palčić sa Sally iz Konjičkog kluba Jaska, druga je bila Leonora Petrić Glavaš sa Alabaster iz Konjičkog kluba Ramarin, dok je treća bila Sabina Pavlović sa Floretom iz Konjičkog Kluba Husar.
U navedenoj utrci nastupio je i Vladimir Vlajinić, predsjednik udruge Konji gizdavi iz Velike Pisanice osvojivši solidno 6 mjesto.

daljinsko jahanje

U kategoriji juniora na utrci od 53 kilometra nastupilo je ukupno četvero natjecatelja, od kojih je prvo mjesto osvojio Fabijan Bitunjac sa Herosom iz Konjičkog kluba iz Konjičkog kluba Ramarin, druga je bila Matea Jurina sa Farinom iz Konjičkog kluba Husar, treće mjesto je zauzela Tea Rupčić na Majana također iz Konjičkog kluba Husar.

Konjička udruga Konji gizdavi iz Velike Pisanice uz partnerstvo ostalih lokalnih klubova pokazala je još jednom izvrsnom organizacijom dugogodišnje iskustvo u organizaciji utrka daljinskog jahanja.  Za kraj sezone također u organizaciji Konjičke udruge Konji gizdavi slijedi održavanje Državnog prvenstva u daljinskom jahanju 22 i 23. listopada 2010. godine.

daljinsko jahanje

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK