OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 02.05.2024.
Vijesti

Dvije pobjede za NK BILO u 27. i 28. kolu

nk bilo

28. kolo NK BILO – NK BILOGORAC VELIKO TROJSTVO 2:1 , Uz sve prisutne probleme s ozljedama i kažnjenim igračima, ekipa NK Bila je na utakmici protiv NK Bilogorca pokazala da zaslužuje biti u vrhu I. ŽNL, kao i da je igralište u Velikoj Pisanici i dalje jedno od najtežih gostovanja u županiji. Igrom, pristupom utakmici i zalaganjem,  igrači Bila su od prve minute nametnuli svoj ritam te na startu pokazali Trojščancima da iz Pisanice neće odnijeti bodove. Takvim načinom igranja uz terensku dominaciju, igrači Bila su stvorili uistinu veliki broj izglednih prilika, od kojih je prva realizirana u 10. minuti kada je akcija po lijevoj strani rezultirala povratnom loptom prema Hajtiću koji takve prilike realizira i žmirečki. Šteta što tijekom prvog poluvremena nisu realizirane još neke izvrsne akcije, od kojih su uistinu bile izgledne ona Bakšajeva kada glavom prosljeđuje loptu u stativu, Jurićeva koju brani odlično raspoloženi Matić te Hajtićeva koji puca preko vrata. Uz odličnu napadačku igru i obrambeni zadaci su odrađivani na zavidnoj razini. Obrambena linija Pavlović Kastlinger, Benković i Petrović bili su pravovremeni, oštri, pokretljivi i sportsko drski, osnovom čega su napadači Bilogorca izgledali odsječeno, neaktivno i apsolutno neopasno. U prilog ovoj konstataciji ide i činjenica da braća Biljan koja su kolo prije pobijedili NK Dinamo iz Predavca, tijekom cijele utakmice nisu uputili niti jedan ozbiljniji udarac prema vratima NK Bila. Osim toga, dva mladića Ilija Jurić i Alen Veg izludili su bočne igrače iz Trojstva, nisu im dali mira cijelo prvo poluvrijeme, a Majdančić koji je čuvao Vega, nakon pola sata igre tražio je zamjenu. U drugom poluvremenu nastavila se kontinuirana dominacija domaćina koji opet stvara nekoliko odličnih prilika. Izgledne šanse ne koriste Bakšaj, Hajtić i Jurić, ali se tolika dominacija ipak isplatila sredinom poluvremena kada je Verić nakon prekida doslovce ugurao loptu u mrežu. Nakon povećanja vodstva ekipa Bila se povukla te dopustila gostima da preuzmu dominaciju te dirigentsku palicu na sredini terena. U takvoj situaciji gosti su smanjili vodstvo golom kojeg je postigao Margetić nakon kornera. Osim toga gosti su iskoristili isključenje Benkovića kojemu je sudac dodijelio drugi žuti karton petnaestak minuta prije kraja utakmice. Uz manjak igrača na terenu, igrači Bila su ponovo pokazali karakter i ustrajnost te sačuvali vodstvo do posljednjeg sudačkog zvižduka. Osim odličnu igru iskusnijih igrača, posebno je oduševila ustrajnost mladića koji su dobili priliku uslijed spomenutih ozljeda i ne igranja pojedinih prvotimaca. Tijekom cijele utakmice mladići Jurić, Veg i Petrović oduševili su svojom zrelošću, agresivnošću i upornošću. Ovom pobjedom ekipa NK Bila je ponovo zauzela treće mjesto na tablici te prestigla Blogorca i Garića, dok sljedeće kolo dolazi aktualni prvak Dinamo iz Predavca kojemu svakako želimo pomrsiti račune.
Marin Pali - bio je pravovremen, koncentriran i siguran.
Krunoslav Petrović - uporan, agresivan, prekinuo nekoliko opasnih napada, pri čemu je pokazivao i napadačke sklonosti.
Marko Pavlović - također agresivan, sveprisutan, probojan i neprelazan. Uz njegovu poznatu razgovorljivost i drskost, svojom je srčanošću i borbenošću opravdao titulu jednog od ključnih igrača ove ekipe.
Hrvoje Kastlinger - Čvrst u duelu, pravovremen na loptama, odgovoran, dominantan u skoku i neprelazan u kritičnim situacijama.
Valent Benković - iako je isključen odigrao je odličnu rolu u kojoj je pokazao svu svoju nogometnu kvalitetu, bio je vrlo dominantan u duelima, oduzeo je veliki broj lopti, čvrst i pravovremen.
Vedran Pavić - rastrčan, odgovoran, prisutan u obrambenim i napadačkim situacijama, iako je imao nekoliko izgubljenih lopti kada ih usporedimo s brojem oduzetih one su apsolutno neprimjetne.
Bojan Verić - odlična njegova igra, sveprisutan, dobio je bezbroj duela i skokova, strijelac, uporan i pravovremen.
Alen Veg - prvo poluvrijeme probojan, eksplozivan, opasan te vrlo pokretljiv, pri čemu je njegova konstantna angažiranost uzrokovala gubitak snage te obrambenu orijentiranost u drugom poluvremenu.
Ilija Jurić - iako nije iskoristio dvije izgledne šanse, bio je odličan, rastrčan, čvrst, sveprisutan, odličan u obrani te vrlo opasan u napadu.
Mario Hajtić - odigrao je kapetanski pod bolovima i ozljedom, strijelac zgoditka, pravovremen, pokretljiv s nekoliko idealno posluženih lopti.
Bojan Bakšaj - vrlo nepredvidljiv s vrhunskim udarcem, uz nekoliko idealno proslijeđenih lopti bio je u prilici zabiti, ali da je trebalo sigurno bi i zabio.


27. kolo NK BILO – NK RIBAR KONČANICA
Nakon razočaravajučeg i vjerojatno nezasluženog poraza protiv Garića u nedjelju, ostvarena je pobjeda protiv posljednje plasirane ekipe prvenstva koja je uz uključenje u borbu za vrh donijela još i nešto više. Naime utakmica s Garićem donijela je ozljede Totha i A. Pavlovića (od prije Ćurića) te kartone Hajtiću, Benkoviću i Dinjaru, zbog čega smo u Končanicu otišli bez spomenutih šest prvotimaca. Njhova mjesta su popunili juniori, pisanička mladost od kojih većina već dvije sezone trenira s prvom ekipom, ali nisu imali ovakvu priliku da od prve minute zaigraju u takvom broju za prvu momčad.Iako u juniorskom natjecanju već duže vremena ostvaruju odlične rezultate, pribojavali smo se njihovih reakcija na utakmici u Končanici, ali dečki su uz podršku starijih Bojana Verića, Marka Pavlovića, Hrvoja Kastlingera i Vedrana Pavića odigrali odličnu utakmicu te zasluženo odnijeli tri vrlo važna boda u Veliku Pisanicu.Po hladnom i kišovitom vremenu utakmica je tijekom prvog poluvremena ponudila relativno rastrganu igru u kojoj su obje ekipe imale po nekoliko izglednih prilika, pri čemu je bila vidljiva lagana terenska inicijativa NK BILO-a koja nije urodila pogodcima.Od izglednih prilika zabilježena je Jurićeva koji je jedan ubačaj na drugu stativu poslao pored stative te Bakšajeva koji puca za malo pored vrata. Uz prilike Bila i domaćini su imali nekoliko izglednih šansi od kojih je najveća bila na kraju poluvremena kada nakon kornera domaći igrač s tri metra glavom prebacuje loptu preko gola. U drugom poluvremenu igrači Bila kreću još odlučnije da bi nakon prekršaja nad M. Pavlovićem i slobodnog udarca na 30 metara Bakšaj isti pospremio u malu mrežu domaćeg vratara. Tijekom cijelog drugog perioda Bilo je zagospodario terenom te nije dozvoljavao Ribaru nikakve šanse za dolazak pred vrata. Drugi pogodak je opet djelo Bakšaja koji koristi neodlučnost vratara nakon ubačaja te odbijenu loptu zakucava u mrežu. Ribar je jedinu svoju priliku imao sredinom poluvremena kada nakon kornera igrač s pet metara puca loptu glavom koju mladi vratar Pali odlično brani. U završnici utakmice, Bakšaj probija lijevu stranu te odigrava loptu u sredinu, a junior Andrija Miškulin koji je izvrsno pratio cijelu akciju s pet metara topovski zabija za konačan rezultat od 0:3. Tijekom drugog poluvremena još su ušla tri mladića, spomenuti Andrija Miškulin koji je zabio svoj prvijenac za prvu ekipu te Kristijan Juić i Dominik Križan koji su uz ostale juniorske igrače pokazali da nema straha za budućnost NK BILO-a.

Izvor teksta: http://nk-bilo.blog.hr/
Autorica fotografije: Ivana Ščrbačić

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK