OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

Kolegij župana s načenicima i gradonačelnicima županije održan u Velikoj Pisanici

bbz

Na kolegiju župana Miroslava Čačije s gradonačelnicima i načelnicima općina održanom u Sportskom centru Kukavica u Velikoj Pisanici govorilo se o novom turističkom ustroju. Naime, do kraja godine sve općine i gradovi moraju odlučiti hoće li ili neće osnovati Turističke zajednice i to prema novom, puno oštrijem zakonu. Drugim riječima traže se samo stručni djelatnici i puno više novca za rad tih ureda što si većina općina neće moći priuštiti.
Doista nema potrebe da se osniva puno zajednica i stoga predlažemo osnivanje tri turistička klastera, prema naše tri destinacije, Bilogora, Moslavina i Papuk. Tu je i logično da budu smješteni u Bjelovaru, Čazmi i Daruvaru. Moguće je da se uključe Garešnica i Grubišno Polje ali doista treba dobro promisliti trebaju li oni osnivati tuirstičku zajednicu - kazao je župan Miroslav Čačija.
S takvom podjelom slaže se i gradonačelnik Daruvara Dalibor Rohlik,a u tom gradu se već prilagođavaju turističkom master - planu Bjelovarsko-bilogorske županije. Grad se ne može izolirati od okolnih općina i one kroz turitički klaster ili zajednicu trebaju biti uključene u stvaranje turističkog proizvoda. 
Trenutačno na području županije ima deset turističkih zajednica, no drastično smanjivanje tog broja ne bi trebalo smanjiti turističku promociju. Prema riječima direktora Turističke zajednice Bjelovarsko - bilogorske županiije Antuna Turčića, mogu se iskoristiti puno jeftnija rješenja, odnosno ustrojiti podružnice ili turisitička društva koja mogu raditi sezonski ili prema potrebi.Novim ustrojem pod turističku će kapu doći svih 18 općina i gradova u županiji što do sada nije bio slučaj, a time će narasti i osnovni prihod turističke zajednice od članarine.
Nakon završene sjednice župan Miroslav Čačija i direktor Turističke zajednice Antun Turčić uručiliu su nagrade ovogodišjnim i dobitnicima akcije “Zeleni cvijet” za Bjelovarsko-bilogorsku županiju. 

Izvor: http://www.bjelovar.info

 

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK