OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 30.04.2024.
Vijesti

Donacija Veleposlanstva Japana za Osnovnu školu Velika Pisanica

veleposlanstvo japana

U srijedu, 21.ožujka 2012. godine u Japanskom veleposlanstvu održano je svečano potpisivanje Ugovora za donaciju OŠ Velika Pisanica. Ugovorom su školi dodijeljena bespovratna sredstva za ‘‘Projekt opremanja Osnovne škole Velika Pisanica obrazovnom opremom’’ i to u iznosu od 13.139 EUR. Ugovor su potpisali veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Njegova Ekselencija Masaru Tsuji i ravnateljica škole Ivana Gregorić. U ime Općine Velika Pisanica i Bjelovarsko bilogorske županije potpisivanju su nazočili načelnik Fredi Pali i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Andrea Prugovečki Klepac.
Japanska vlada financirat će nabavu školskog namještaja (ormari, police, klupe i stolice) za 6 učionica te ormare i police za još 2 učionice u OŠ Velika Pisanica što će uvelike pomoći boljem radnom ozračju i boljim rezultatima učenika naše škole. Zahvaljujemo se Japanskom veleposlanstvu i Vladi na financijskoj potpori našem projektu.

Vlada Japana je u okviru humanitarnog „Programa pomoći za temeljne ljudske potrebe u Republici Hrvatskoj“ odobrila donacije za još 4 projekta: „Projekt opremanja centra za dnevnu skrb za starije i nemoćne osobe“ u Donjem Lapcu, „Projekt unaprjeđenja društvenih sadržaja kako bi se izbjegle opasnosti od mina“ koji je odobren Crvenom križu, “Projekt razminiranja područja oko Grada Lipika”  i „Projekt nabave opreme za ambulante u Dalju i Erdutu’‘. Financijska potpora za sve navedene projekte je 164.000 EUR.

veleposlanstvo Japana

Njegova Ekselencija  Masaru Tsuji

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK