OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 15.04.2024.
Vijesti

Delegacija Općine Velika Pisanica posjetile mađarske Općine Kiskorpàd i Buzsàk.

Velika Pisanica

Na poziv Szilvási Anite načelnice mađarske Općine Kiskorpàd, delegacija Općine Velika Pisanica na čelu sa načelnikom Fredijem Palijem posjetila je njihovu Općinu s kojom ima potpisan Sporazum o prijateljskoj i gospodarskoj suradnji. Delegaciju su uz načelnika činili Zlata Berkeš, pročelnica i predsjednica Vijeća mađarske nacionalne manjine BBŽ, Elemir Bereš, predsjednik Vijeća mađarske nacionalne manjine Općine Velika Pisanica, ravnateljica Osnovne škole Velika Pisanica Ivana Haić, ekološki proizvođači i ostali.  U sklopu posjeta delegacija je posjetila njihovu općinsku upravu, sjedište mjesta te se upoznala sa njihovim projektima. Za našu delegaciju i vijećnike iz Kiskorpàda predstavnike civilnog društva organiziran je obilazak mjesta Tihany, središta poluotoka na kojem se nalazi Benediktinski samostan, Opatija Tihany, zatim se delegacija uputila u obilazak mjesta Balatonfüred. Dan je završio svečanim prijemom u Društvenom domu Kisorpàd. Sljedeći dan delegacija je na poziv načelnika Općine Buzsàk Kara Lajosa posjetila Općinu Buzsàk, sjedište mjesta, dječji vrtić te je sudjelovala u njihovoj manifestaciji „Berbene svečanosti“ koja je završila bogatim kulturno-umjetničkim programom u dvorištu Zavičajnog doma u Buzsàku.

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK