OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 21.01.2022.
Vijesti

Dan Općine Velika Pisanica

Dan Općine Velika Pisanica

Velika Pisanica obilježila je dan općine 15.06., otvaranjem kapitalnih poslovnih i infrastrukturnih objekata, važnih za razvitak općine. Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i načelnik općine Fredi Pali otvorili su poduzetnički inkubator namijenjen potpori razvoja malog gospodarstva. Nakon toga su saborska zastupnica Karmela Caparin i direktor Hrvatskih voda Slavko Rajnović otvorili vodovodnu mrežu, dugu šest kilometara, a za kraj je otvorena novoasfaltirana cesta Velika Pisanica - Babinac u dužini od 2,2 km. Ukupna je vrijednost navedenih projekata oko 4,5 milijuna kuna.

Istog dana održana je svečana sjednica općinskog vijeća uz prisutnost 150 uzvanika iz Hrvatske i susjedne Mađarske. U sklopu sjednice prezentirana je nova web stranica općine, a zaslužnim su pojedincima i institucijama dodijeljena priznanja i nagrade za sudjelovanje u promociji i razvoju Velike Pisanice. Na svečanoj je sjednici zaključeno da je Velika Pisanica odabrala razvoj ulaganjem u infrastrukturu, malo gospodarstvo, razvoj poljoprivrede, civilnog društva i kontinentalnog turizma. Zahvaljujući suvremenom i proaktivnom razmišljanju i djelovanju stanovništva i lokalne samouprave Velika je Pisanica postala primamljivo mjesto za život i ulaganja.

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

PROMO VIDEO
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK