OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 02.05.2024.
Vijesti

Dan Općine

Proteklog vikenda, točnije od petka 12. lipnja do nedjelje 14. lipnja obilježeni su 22. Dani Općine Velika Pisanica i 106. obljetnica Župe Velika Pisanica. Obilježavanje je započelo u petak Svetom misom u župnoj crkvi, a nastavilo se polaganjem vijenaca sa spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima i svečanom sjednicom Općinskog vijeća. Svečanoj sjednici Općinskog vijeća između mnogobrojnih gostiju prisustvovali su i zamjenice župana Bjelovarsko-bilogorske županije Đurđica Ištef Benšić i Tanja Novotni Golubić, gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa zamjenicama, načelnici okolnih Općina te gosti iz prijateljske mađarske općine Kiskarpád. Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Općinskog vijeća Ana Nemet, u svom govoru zahvalila je vijećnicima na uspješnom zajedničkom radu u proteklom razdoblju te pozvala zainteresirane stanovnike da se sa svojim prijedlozima uključe u proces ažuriranja strategije ukupnog razvoja Općine Velika Pisanica.
Velika Pisanica
Prisutnima se obratio i općinski načelnik Fredi Pali koji se u svom govoru osvrnuo na važnost malih jedinica lokalne samouprave u razvoju ruralnih krajeva i seoskog prostora, istaknuo je nužnost zajedničkog i partnerskog djelovanja u realizaciji svih projekata na dobrobit lokalnog stanovništva. Od realiziranih projekata u proteklom razdoblju načelnik je posebno naglasio energetsku obnovu mjesnih domova u Babincu i Ribnjačkoj, izgradnju prilaznih rampi za invalide ispred Općinske zgrade i Osnovne škole, valorizaciju sakralnih objekata u Općini osvrnuvši se pritom i na multikulturalnost, multietničnost i zajednički suživot stanovništva ove bilogorske Općine. Od planova za buduće razdoblje naglasio je nastavak uspješno započetih općinskih projekata poput sufinanciranja ekoloških poljoprivrednih proizvođača, subvencije umjetnog osjemenjivanja osiguranja usjeva,edukacije poljoprivrednika, subvencije prijevoza učenika, stipendije, pomoći za novorođenu djecu, financiranje školske kuhinje kao i nastavak partnerstva sa Osnovnom u školom u realizaciji niza projekata s ciljem povećanja standarda najmlađih stanovnika Općine.  Od kapitalnih projekata najavljeno je uređenje Centra udruga. Također, načelnik je istaknuo odličnu suradnju sa nizom udruga civilnog društva koje obogaćuju kulturni, sportski i društveni život stanovnika tijekom čitave godine. Sjednicu općinskog Vijeća svojim su nastupom uveličale su i članice Kulturno-umjetničkog društva Sloga izvevši nekoliko tradicijskih skladbi, nakon njih nastupili su i polaznici Dječje igraonice Pisanički mališani koji su svojim zanimljivim i kreativnim nastupom izazvali osmijeh na lica prisutnih.

Velika Pisanica

Aktivnosti su nastavljene u subotu i to kreativnom radionicom za najmlađe u organizaciji Udruge žena Velike Pisanice u sklopu projekta „Mladi su budućnost sela“. Projekt podupire Zaklada Hrvatska za djecu, Općina Velika Pisanica i Osnovna škola Velika Pisanica. Na kreativnoj radionici više od 20 najmlađih stanovnika Općine ciljne skupine između 3 i 15 godina kreativno se izražavalo u tehnici izrade već zaboravljenih korisnih ukrasa seoskih vrtova „strašila“. Nakon radionice, u društvenom domu pred mnoštvo mališana održana je i predstava Bjelovarskog kazališta pod nazivom „Nevolje princeze lijepe“.

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Kulturni program nastavljen je iste večeri kada je pred prepunim društvenim domom u organizaciji Kud Sloga Velika Pisanica održan koncert na kojem su nastupili: 
Tamburaški orkestar KUD-a „Sloga“
-Dječja folklorna sekcija KUD-a „Sloga“
-Ženska izvorna pjevačka skupina KUD-a „Sloga“
-Muška pjevačka skupina „Pisanica“
-Zajednica Mađara Pisanica.

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Nedjeljni program započeo je u središnjem parku Velike Pisanice izložbom i predstavljanjem lokalne poljoprivredne proizvodnje, turističke ponude, aktivnosti udruga i kreativnih pojedinaca. Prisutnima su se predstavili ekološka obiteljska gospodarstva Terezija Nakani, Kata Milović, Ivica Budrovčan,  Poljoprivredna zadruga Velika Pisanica, OPG Dado, Kud Sloga Velika Pisanica, Zajednica Mađara Pisanica, Vijeće srpske nacionalne manjine Velika Pisanica, Učenička zadruga Bilogora OŠ Velika Pisanica, Ljubica Dent - Keramika, Lovačka udruga Bilo Velika Pisanica, Izletište Na malenome brijegu, Konjička udruga Konji gizdavi Velika Pisanica, Vatrogasna Zajednica Općine Velika Pisanica sa DVD-ima, Vera i Dragutin Jandroković, OPG Lebinac.

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

U popodnevnim satima članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Velika Pisanica održali su vježbu gašenja požara i na vrlo profesionalan način pokazali prisutnima spremnost u slučaju potrebe. U sportskom dijelu programa odigrane su dvije nogometne utakmice NK Bila i to seniori i mlađa dobna skupina. U večernjim satima zabava se nastavila u šatoru postavljenom na parkiralištu pored općinske zgrade

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK