OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

3 kolegij župana s gradonačelnicima i načelnicima u Velikoj Pisanici

3 kolegij župana

Treći kolegij župana Bjelovarsko - bilogorske županije sa gradonačelnicima i načelnicima održan je 4. veljače 2010. godine u Sportsko rekreacijskom centru Kukavica u Velikoj Pisanici.
Tehničke pripreme projekta vodoopskrbe Bjelovarsko-bilogorske županije većinski su napravljene, 80 posto dokumentacije je pripremljeno i bit će gotovo do kraja ove godine, izvijestili su čelnike Županije, gradonačelnike i načelnike predstavnici Hrvatskih voda Ivan Kolovrat, Robert Kartel i Mario Obrdalj.  Osigurano je stopostotno financiranje pripreme dokumentacije, a riječ je o iznosu od 4 milijuna i 300 tisuća kuna.
Gradonačelnici i načelnici upozoreni su na promijene koje su uslijedile stupanjem na snagu novog Zakona o vodama, a one uvjetuju i neke promijene u organizacijskom smislu.  Na ovoj su sjednici upoznati s Politikom ruralnog razvoja i LEADER pristupom RH, o čemu je govorio načelnik Uprave za ruralni pristup Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja RH Tugomir Majdak. 
Planom gospodarenja otpadom 2007. godine utvrđeno je da središnje odlagalište otpada u Županiji bude bjelovarsko odlagalište „Doline“. Najvažniji uvjet je da ono bude tako razvrstano da količina koja će biti odložena bude manja od količine koja se sada odlaže. Gospodarenje otpadom iz cijele Županije preuzet će novoosnovana tvrtka čiji su osnivači Županija ( 34 % ), grad Bjelovar ( 10 % , do sada su u to odlagalište uložili oko 15 milijuna kuna ), Daruvar, Čazma, Garešnica, Grubišno Polje ( 5% ), osamnaest općina ( svaka 2% ). Županiji je do sada odobreno 6 milijuna kuna, a Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva RH projekt odlagališta „Doline“ Bjelovarsko-bilogorske županije prijavilo je na natječaj za dobivanje sredstava iz predpristupnog fonda IPARD. Riječ je o 26 milijuna eura koji će osigurati uvođenje najmodernije tehnologije obrade otpada u Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Izvor: http://www.bbz.hr
Službene web stranice Bjelovarsko - bilogorske županije

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK