OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 02.07.2024.
Vijesti

16 godina Bjelovarsko - bilogorske županije

bbz

Prigodnim obilježavanjem početka korištenja dizala za osobe s invaliditetom u zgradi Bjelovarsko-bilogorske županije, odavanje počasti poginulim domoljubima polaganjem vijenca na Trgu Eugena Kvaternika, te svečanom sjednicom u Domu kulture, 08. lipnja, obilježena je 16.obljetnica osnutka Bjelovarsko-bilogorske županije.
Svečanoj sjednici, uz druge uzvanike, prisustvovali su saborski zastupnici, predstavnici ministratsva, crkveni vjerodostojnici, predstavnici visokih pravosudnih tijela, vojske i policije.
Prije početka kulturno umjetničkog programa i dodjele županijskih odličja župan Bjelovarsko-bilogorske županije Miroslav Čačija pozdravio je sve nazočne i povodom Dana Bjelovarsko-bilogorske županije rekao je:
Kao novi, stari župan, zahavljujem se svima što sam zadobio povjerenje građana i dobio mogućnost da Bjelovarsko-bilogorsku županiju vodom u slijedeće četiri godine.
Nakon zahvale župan se osvrnuo na projekte koji su realizirani i koji su u realizaciji, kazavši: da je 44 milijuna kuna uloženo u poslovne zone Bjelovarsko-bilogorske županije, da je pokrenut Projekt međugeneracijske solidarnosti “ Pomoć u kući” i “Dnevni boravak”, te je potpisan sporazum s Ministarstvom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva “težak” 249 milijuna kuna. Posebno je izdvojio Ugovor o izgradnji nove zgrade Opće bolnice Bjelovar potpisan s Ministartsvom zdravstva vrijedan 240 milijuna kuna i Ugovor o izgradnji autoceste Bjelovar- Zagreb koja je započeta i bit će gotova 2011. godine. Ono što sa zadovoljstvom mogu danas reći , kazao je župan, za izgradnju željezničke pruge Sveti Ivan Žabno - Gradec prije pet dana uručena mi je građevinska dozvola, slijedeći korak je objava natječaja za izvođače radova.
Nakon prigodonog govora župana na sjednici su su dodijeljene plakete i priznanja najuspješnijim pojedincima i društvima iz županije:
Za naročite uspjehe na svim područjima gospodarskog i društvenog života od značaja za Županiju, Povelju Bjelovarsko-bilogorske županije primili su:
Tibor Csucz Zoltan, Darko Kralj, SAB d.o.o. Daruvar, Tomislav Posavac, Pekarski obrt „Imako“, Udruga pčelara Čazma, Obitelj Brnjanec, Dubravka Leš, Zvonko Cegledi, Mato Tonković, Ivo Emić, Josip Dekalić, Branko Bradić.
Za izuzetne rezultate na obrazovnom, kulturnom, sportskom i drugim područjima kulturnog kulturnog života Županije, Plaketu Tihomir Trnski primili su:
Češka beseda Doljani, Fotoklub „Bjelovar“, Dječji vrtić „Ciciban“, Miroslav Olenković, Radio klub „Garić“ Garešnica, Gradski muzej Bjelovar, KUD „Slavko Kolar“ Palešnik
Za izuzetan doprinos u demokratskom usmjerenju i promicanju ugleda Bjelovarsko-bilogorske županije, Medalju Bjelovarsko-bilogorske županije primili su:
Jadranka Kruljac-Sever,. Udruga umirovljenika Grada Grubišno Polje, Nemanja Vlahović, Juraj Matunci, Odjel za infektivne bolesti Opće bolnice Bjelovar.

Izvor: http://www.bjelovar.info

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK