OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

11. DANI EDE MURTIĆA I OBILJEŽAVANJE 100 GODINA SLIKAREVA ROĐENJA

Velika Pisanica

Otvorenjem Izložbe crteža studenata Akademije likovnih umjetnosti, sudionika u projektu Zavičajni i iskustveni prostor Ede Murtića, započelo je obilježavanje 100 godina od rođenja poznatog svjetskog slikara Ede Murtića rođenog u Velikoj Pisanici. Izložba je otvorena u prostoru zgrade Općine Velika Pisanica 04. svibnja, a otvorio ju je Velimir Heidhardt, predsjednik HAZU.
Vijence na slikarevoj rodnoj kući položili su Goranka Vrus – Murtić, akademska slikarica i supruga Ede Murtića te Velimir Neidhardt, predsjednik HAZU. Manifestaciji su uz naprijed spomenute uglednike prisustvovali i Tomislav Buntak, dekan Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Gordana Bakić-Vlahov, izv.prof ALU, članovi obitelji Murtić te brojni drugi. U sklopu obilježavanja 100 godina slikareva rođenja 5. svibnja na Sveučilištu u Zagrebu izložbu crteža studenata ALU otvorio je prof. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu. O izložbi su govorili Tomislav Buntak, dekan ALU, akademik Zlatko Keser, Gordana Bakić-Vlahov, izv.prof. ALU te Milan Bešlić, voditelj i koordinator Dani Ede Murtića.
U sklopu manifestacije izložbe crteža studenata otvorene su i u galeriji Forum i galeriji Schira u Zagrebu, a otvorenje izložbe u Gradskom muzeju Bjelovar održat će se u ponedjeljak 10. svibnja.

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

 

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK