OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 13.02.2024.
Nevladine udruge

Nogometni klub “Bilo”

Nogometni klub Bilo Velika Pisanica

Svojom bogatom prošlošću i dugom tradicijom nogometni klub “BILO“ predstavlja okosnicu promicanja i bavljenja sportom u općini. Promicanje nogometa i važnosti bavljenja sportom za sve ciljane skupine, osobito djece i mladeži na području općine Velika Pisanica jedna je od glavnih kvaliteta kluba. Nogometni klub “BILO” jedan je od najstarijih klubova na ovom pdručju. Osnovan je 1930. godine na inicijativu Josipa Štumpfa, Imbre Dittmajera i Jove Marčete, koji su u Veliku Pisanicu donijeli prvu nogometnu loptu i novosnovanom klubu dali ime “BILO” po obližnjim obroncima Bilogore. Dolazak prve lopte u Veliku Pisanicu 1930 godine prikazan je na slijedećoj fotografiji. 
nk bilo

Kroničari su zabilježili da je “BILO” prve pobjede i poraze igrao u sastavu ( Dittermajer, J. Štumpfe, Marčeta, Bijelić, Jekić, F. Štumpfe, Šmidt, Ištvanić, Tomeković, Gazdić i Škrbina )
Kako je to izgledalo prikazuje slijedeća fotografija. 
nk bilo

Tada, kao i danas nogometni klub ” BILO” sudjeluje u izradi programa javnih potreba u sportu na području Općine. U klubu se iznimna briga vodi o najmlađim članovima a sve u svrhu pozitivnog utjecaja na psihofizičko zdravlje mladeži, razvoj psihomotoričkih sposobnosti, poticanje pozitivnih osobina ličnosti, usvajanje novih općih i specifičnih kinezioloških i motoričkih znanja.
U klubu su natjecatelji podijeljeni u četiri dobne skupine odnosno do 13 godina, do 15 godina, juniori i seniori.
Najvažniji uspjesi u posljednjih nekoliko godina su osvajanje drugog mjesta u II županijskoj ligi i ulazak u I županijsku ligu u nogometnoj sezoni 2007/08.
Klub se financira sredstvima općine kao i sponzorskim donacijama na čemu smo iznimno zahvalni.
Velika se pažnja posvećuje nogometnom igralištu i popratnim sadržajima tako da igranje na travnjaku nogometnog kluba “BILO” iz Velike Pisanice predstavlja pravo zadovoljstvo.
image
Kontakt:
Nogometni klub “BILO“ Velika Pisanica
Trg hrvatskih branitelja 3
43 271 Velika Pisanica
Tel: 095 9071 572
Marijan Dinjar, predsjednik kluba

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK