OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 15.04.2024.
Nevladine udruge

KUD “Sloga” Velika Pisanica

Kulturno umjetnička udruga Sloga

KUD “Sloga” Velika Pisanica osnovana je 10.04.1994. godine. Udruga je obnovila rad Ogranka “Seljačke Sloge” koja je u Velikoj Pisanici djelovala od kraja prvog svjetskog rata pa do šezdesetih godina prošlog stoljeća. Udruga radi u više sekcija a najuspješnije su članice izvorne pjevačke skupine, koje su nastupile na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim susretima folklora u Hrvatskoj ali i inozemstvu.

Kulturno umjetnička udruga Sloga

Udruga ima 30 članova. Članovi su udruge u posljednjih 5 godina nastupili i predstavili tradicionalnu baštinu Velike Pisanice diljem Republike Hrvatske. S ponosom ističemo činjenicu da su bili predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije na Vinkovačkim jesenima 2005 godine. “Sloga” je snimila CD sa izvornim pjesmama bilogorskog kraja, te tradicionalno održava susrete folklora 25.11. pod nazivom “Sveta Kata snijeg na vrata”. Prilikom toga ugošćavaju na više dana udruge iz cijele Hrvatske (Splitsko – dalmatinske, Zagrebačke, Virovitičko – podravske) ali i goste iz Republike Slovačke i Mađarske.

Kulturno umjetnička udruga Sloga
   
2004 godine su sudjelovale na Međunarodnim smotrama folklora u Republici Slovačkoj i Republici Mađarskoj, a 2006 godine članovi su udruge gostovali na tri međunarodna festivala također u Slovačkoj. Ove godine udruga je bila nositelj održavanja smotre folklora Bjelovarsko – bilogorske županije. Ovo priznanje je iznimna čast koja se zaslužuje samo ustrajnim i napornim radom očuvanja kulturne, povijesne i etnografske baštine bilogorskog kraja. Trenutno pripremaju projekt snimanja CD-a sa sakralnim pjesmama bilogorskog kraja.

Kulturno umjetnička udruga Sloga

Kontakt:
Kulturno umjetničko društvo “Sloga“ Velika Pisanica
Trg Hrvatskih branitelja 3
43 271 Velika Pisanica
Tel: 098 479 079
Snježana Santo, predsjednica udruge

Web: http://www.zkuubbz.hr/index.php/clanovi/kud_sloga_velika_pisanica/

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK