OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 15.04.2024.
Nevladine udruge

Konjička udruga “Konji gizdavi”

Konjička udruga Koni gizdavi osnovana je krajem 2006. godine na inicijativu nekolicine entuzijasta, zaljubljenika u konje, konjički sport i zaštitu prirode. Osnivanju konjičke udruge pridonijela je općina kao i ostale udruge iz Velike Pisanice.  Rezultati članova Konjičke udruge Konji gizdavi iz Velike Pisanice nikada nisu bili bolji nego u proteklih nekoliko godina. Veliki uspon udruge započeo je još 2006. godine kada je predsjednik iste, Vladimir Vlajinić, osvojio prvo mjesto na utrci u daljinskom jahanju na Petrovom vrhu kraj Daruvara na kobili Eden Bitter Oak. Uz naporan rad i organizaciju mnogih utakmica u daljinskom jahanju, neke od bitnijih u bližoj prošlosti su: Prvenstvo Hrvatske za mlade konje u Kukavici, Velika Pisanica 26.9.2015., 23.7.2016., Balkansko prvenstvo u daljinskom jahanju 08.10.2016., u suradnji sa Konjičkim savezom Bjelovarsko- bilogorske županije, te svake godine organiziramo utakmicu Županijske lige što je prilika da pokažemo ljepote našeg krajolika. To je utrka u kojoj mogu sudjelovati i manje iskusni natjecatelji bez položene natjecateljske licence, ali uz položenu jahaču dozvolu. Daljnji niz uspješnih rezultata krenuo je od sezone u 2014. godini kada su Domagoj Stančec i kobila Gidran XXIV-90 Hajnalka nastupili na svakoj utakmici u Croatia cup-u te osvojili isti, te osvojili prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u daljinskom jahanju u konkurenciji juniora. Godine 2015. naša članica Petra Špehar na kobili Chloe započela je natjecanje te je na svakoj utrci na kojoj je nastupila bila u plasmanu ( 3 druga i 1 treće mjesto). Sezona 2016. godine bila je najuspješnija za klub jer je Petra Špehar na Chloe osvojila prvo mjesto u ukupnom poretku Croatia cup-a a Vladimir Vlajinić drugo mjesto na kobili Gidran XXIV- Hajnalka. I ove godine krenuli smo uspješno i u dva do sada održana kola u kojima smo nastupili osvojili smo prva mjesta nastupima Vladimira i Hajnalke u Bilju i Đurđevcu na utakmicama CEN 1*, najveće duljine. Naporno treniramo, radimo, i trudimo se ostvariti što bolje rezultate i uvijek želimo više i više, jer gdje god se pojavimo, svi znaju tko je ekipa Konjičke udruge Konji gizdavi Velika Pisanica te što sve možemo, jer gdje se pojavimo uvijek kući nosimo pehar. Svake godine sudjelujemo na danima općine te održavamo i dane otvorenih vrata gdje se u jahanju mogu okušati svi, a pogotovo naši najmlađi. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez naše općine koja od početka podržava rad udruge na razne načine a najviše financijski. Petra Špehar, Vladimir Vlajinić, Dario Mikacinić, Iva Špehar, Luka Horvat i Domagoj Stančec šalju vam pozdrave te se nadamo ostvarenju još mnogih odličnih rezultata!  Pratite nas i na Facebooku i Instagramu.
Konjička udruga
Pozivamo sve ljubitelje konja, konjičkog sporta i prirode da se pridruže radu udruge.
Kontakt:
Konjička udruga “Konji gizdavi” Velika Pisanica
Trg hrvatskih branitelja 3
43 271 Velika Pisanica
E-mail: .
098 98 788 197
AKTUALNO:
Konjička udruga Konji gizdavi organizira turističko jahanje, trekking po Pisaničko eko-etno stazi. Na raspolaganju su ture po mjeri Vaših mogućnosti.
POLUDNEVNO jahanje po promotivnoj cijeni 290 kn po osobi.
Cijena uključuje 3-4 sata jahanja ili oko 20 km, vodić, osiguranje

CJELODNEVNO jahanje po cijeni od 490 kn po osobi.
Cijena uključuje 7-8 sati jahanja ili oko 40 km. Tri obroka, logistiku, vodića, osiguranje

DVODNEVNO jahanje po cijeni 1220 kn po soobi.
Cijena uključuje 14-16 sati jahanja, dva puna pansiona ( noćenja i sve obroke), logistiku, vodića, osiguranje

Velika Pisanica

IZVJEŠĆE SA II SMOTRE SPORSKIH KONJA I SAJMA KONJIČKE OPREME
Na prostoru Sportsko rekreacijskog centra Kukavica u Velikoj Pisanici u subotu 11. listopada održana je II smotra sportskih konja i sajam konjičke opreme. Nositelj ovogodišnje smotre bila je Konjička udruga Konji gizdavi iz Velike Pisanica. Pokrovitelj ovogodišnje smotre je Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, koje je nakon uspješno apliciranog projekta odobrilo bespovratna sredstva za ovogodišnju manifestaciju. Partneri projekta su Općina Velika Pisanica, Bjelovarsko – bilogorska županija, Grad Bjelovar, Turistička zajednica Bjelovarsko bilogorske županije, Bjelovarski sajam d.o.o., Kukavica d.o.o.,  Mikroregija sjeverna Bilogora koja uz općinu Velika Pisanica uključuje i općine ( Veliko Trojstvo, Šandrovac, Kapelu, Severin, Zrinski Topolovac i Rovišće ) te općine veliki Grđevac i Nova Rača. Manifestaciju je posjetilo 500 ljubitelja sportskih konja i konjogojstva u cijelosti.
Svečanosti otvaranja smotre prisustvovali su predstavnik pokrovitelja Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja G. Niko Čubela – načelnik za zajednički marketing uprave za ruralni razvoj dožupan Bjelovarsko – bilogorske županije G. Zvonimir Karakaš, pročelnica odjela za poljoprivredu, šumarstvo, slatkovodno ribarstvo i lovstvo Gđa. Dominka Pretula,  načelnik općine Velika Pisanica G. Fredi Pali,  direktor Spotsko rekreacijskog centra Kukavica G. Marijan Dautanac, i predsjednik udruge Konji gizdavi Velika Pisanica G. Vladimir Vlajinić. Svi su sudionici redom naglasili važnost održavanja ovakve manifestacije, a sve sa svrhom, razvoja sportskog konjogojstva, po čemu je navedeno područje posljednjih nekoliko godina postalo poznati diljem Hrvatske, zbog održavanja nekoliko endurance utrka godišnje. Predstavnik Ministarstva G. Niko Čubela naglasio je zadovoljstvo organizacijom smotre i istaknuo važnost organizacije sličnih manifestacija za ukupan ruralni razvoj.
smotra sportskih konja
Nakon svečanosti otvaranja održan je i stručni forum na temu « Konj kao partner u sportu «, na kojem se raspravljalo o trenutnoj situaciji u konjičkom sportu i sportskom konjogojstvu.
sportsko konjogojstvo
Cjelodnevni program kulturnom izvedbom popratili su članovi kulturno umjetničkih društava:
Kud «SLOGA» Velika Pisanica, Kud Palčina Severin, Kud «Mato Lovrak» Veliki Grđevac, Kud «Ivan Trnski» Nova Rača, Kud Veliko Trojstvo i Kud Šandrovac.
kud velika pisanica
Nakon svečanog otvaranja sajma posjećeni su štandovi izlagača i izložba dječjih radova Osnovne škole Velika Pisanica na temu konja koja je postavljena na Info pultu sajma.
kaširani papir
Na sajmu je nastupilo desetak proizvođača i trgovaca konjičkom opremom iz 5 županija kontinentalnog dijela zemlje koji su prisutnim posjetiteljima prezentirali svoje proizvodne ili prodajne programe. Svojim programom predstavio se i Hrvatski stočarski centar.
sajam konjičke opreme
sajam konjičke opreme
Umijeće kovanja i potkivanja predstavili su Otac i sinovi Legac.
potkivanje
Smotru su uveličale i ukrašene konjske zaprege. Koji su sa predstavnicima Kulturno umjetničkih društava održali kratak program.
konjske zaprege


IZVJEŠĆE SA I SMOTRE SPORTSKIH KONJA I SAJMA KONJIČKE OPREME
Na prostoru Sportsko – rekreacijskog centra Kukavica u Velikoj Pisanici u subotu 27. listopada održan je I Sajam sportskih konja i konjičke opreme.  Nositelj organizacije sajma je Konjička udruga « Konji gizdavi « iz Velike Pisanice, a partneri su bili Županija Bjelovarsko – bilogorska, općina Velika Pisanica, Bjelovarski sajam d.o.o. i Kukavica d.o.o. Sajam je zabilježio posjetu od 600 posjetitelja iz različitih dijelova Republike Hrvatske.
U jutarnjem dijelu sajma održan je stručni forum na temu Sportskog konjogojstva na kojem su stručna znanja i iskustva prezentirali dr. sc. Ante Ivanković sa temom «Metode uzgoja i ocjenjivanja sportskih konja» ,  mr. Mato Čačić  na temu «Stanje u uzgoju sportskih konja i novi propisi« i dr. Ivan Đureković koji je održao predavanje na temu «Veterinarski problemi u sportskom konjogojstvu«  Moderator foruma je bio dipl. ing. Josip Seleš. 
forum o konjima
Nakon jutarnjeg foruma sajam su svečano otvorili g. Fredi Pali načelnik općine Velika Pisanica, g. Marijan Dautanac direktor Sportsko rekreacijskog centra Kukavica,  g. Zlatko Salaj direktor Bjelovarskog sajma d.o.o. i g. Vladimir Vlajinić predsjednik konjičke udruge Konji gizdavi iz Velike Pisanice.  Svečano otvaranje izvedbom himne i nekoliko bilogorskih pjesama popratile su i članice Kulturno umjetničke udruge «Sloga« iz Velike Pisanice.
kud sloga
Nakon svečanog otvaranja sajma posjećeni su štandovi izlagača i izložba dječjih radova Osnovne škole Velika Pisanica na temu konja koja je postavljena na Info pultu sajma.
dječje slike
Na sajmu je nastupilo desetak proizvođača i trgovaca konjičkom opremom iz 5 županija kontinentalnog dijela zemlje koji su prisutnim posjetiteljima prezentirali svoje proizvodne ili prodajne programe.
konjička oprema
Sajam je posjetilo i 5 ukrašenih konjskih zaprega među kojima je izabrana najljepša.
zaprega
Za najmlađe posjetitelje organiziran je zabavni program koji je izveo Alessandro   gost iz Italije.
Alessandro
Na I Sajmu Sportskih konja i konjičke opreme održano je i svečano proglašenje pobjednika u daljinskom jahanju Crotia cup za 2007. godinu. Nagrade je uručio g. Zdravko Petrović predsjednik odbora za daljinsko jahanje u Hrvatskom konjičkom savezu. U kategoriji seniora prvo mjesto je osvojio Alen Barić, drugo Vladimir Vlajinić, dok je treći bio Zoran Uravić. U kategoriji juniora najbolji za 2007. je proglašen Zlatko Zvonar, druga je Sabina Pavlović, a treća Kosjenka Mikulčić.
endurance jahanje
U popodnevnom, ocjenjivačkom dijelu sajma ocjenjivačka komisija u sastavu Seleš, Petrović i Ivanković ocijenili su 23 prijavljena konja. Ocjene su se odnosile na porijeklo, tijelo, noge, hod i opći dojam.  Najbolje ocjene i ukupno 78,33 boda dobila je kobila CALL GIRL vlasnika Ivana Široki.
call girl
Zahvaljujemo se sponzorima, partnerima, suorganizatorima, volonterima,  izlagačima, posjetiteljima te svima onima koji su svojim nesebičnim radom i zalaganjem pomogli da se Prvi Sajam sportskih konja i konjičke opreme realizira. Nadamo se da će ovaj sajam u budućim godinama postati tradicija važna ne samo za ljubitelje konja već i jedinstven događaj,  važan za prepoznatljivost lokalne sredine.
1. Zapisnik ocjenjivanja, pojedinačne ocjene svakog suca za pojedinog konja i konačna lista ocjenjenih
2. Fotografije i poredak ocjenjenih na smotri
(Dokumente možete pogledati ili spremiti pritiskom na njihov naslov.)

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK