OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 22.09.2023.
Zadnje vijesti

Proglašena prirodna nepogoda - TUČA

Velika Pisanica

Općina Velika Pisanica obavještava poljoprivrednike, fizičke i pravne osobe da je župan Bjelovarsko-bilogorske županije dana 25. srpnja 2023. godine proglasio prirodnu nepogodu na području općine Velika Pisanica zbog tuče dana 13. srpnja, 18. srpnja i 19. srpnja 2023. godine. Pozivamo poljoprivrednike da prijave štetu od prirodne nepogode -  TUČA na poljoprivrednim kulturama, trajnim nasadima, plastenicima, stambenim i gospodarskim objektima, infrastrukturi te opremi.
Rok…

Obavijest o dezinsekciji komaraca na području Općine Velika Pisanica 24. srpnja 2023.

Velika Pisanica

Škarda-sanitarna zaštita d.o.o. Čazma vršit će larvicidno i adulticidno tretiranje komaraca na području Općine Velika Pisanica dana 24. srpnja u večernjim satima.

Obavijest o dezinsekciji komaraca na području Općine Velika Pisanica 18. srpnja 2023.

Velika Pisanica

Škarda-sanitarna zaštita d.o.o. Čazma vršit će larvicidno i adulticidno tretiranje komaraca na području Općine Velika Pisanica dana 18. srpnja u večernjim satima. Tretiranje će se provoditi sa zemlje sa aparatima mobil-star i swinfog, te insekticidnim sredstvima III skupine na bazi permetrina i temefosa.                     
Insekticidna sredstva koja se koriste prilikom dezinsekcije komaraca imaju brzo početno djelovanje…

Dani Općine Kiskorpád

Velika Pisanica

Na poziv mađarske Općine Kiskorpád 8. srpnja 2023. prisustvovali smo njihovoj manifestaciji povodom Dana Općine. Sadržaj i program bili su raznoliki, od gastro dijela, kulturno-umjetničkog programa do sportskog natjecanja. Delegacija naše Općine imala je prilike isprobati razne sportske i zabavne aktivnosti. Nogometaši NK Bila sudjelovali su na turniru u malom nogometu te osvojili sjajno treće mjesto. Treće mjesto u kuhanju osvojila je gastro sekcija Zajednice Mađara Pisanica. Odličan…

Općini Velika Pisanica ponovno petica iz transparentnosti

Velika Pisanica

Institut za javne financije predstavio je 5. srpnja 2023. godine rezultate devetog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna jedinica područne i lokalne samouprave.
Općina Velika Pisanica dobila je najvišu ocjenu 5 za transparentnost proračuna što znači da su objavljeni svi traženi proračunski dokumenti čime se nastavlja dosadašnje transparentno prikazivanje javnih financija proračuna Općine.
Rezultati analize predstavljeni su u Osvrtu Instituta za javne financije…

Stranica 3 od 336 |  <  1 2 3 4 5 >  Zadnji »
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

PROMO VIDEO
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK