OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 20.06.2024.
Zadnje vijesti

Kolegij župana sa gradonačelnicima i načelnicam BBž u Velikoj Pisanici

bbz

U Velikoj Pisanici,  u Sportsko rekreacijskom centru Kukavica 04.02.09. održan je Kolegij župana s gradonačelnicima gradova i načelnicima općina Bjelovarsko-bilogorske županije. Teme kolegija su bile:  Tehnička provedba kreditiranja proljetne sjetve na području BBŽ-e u 2009. godini, aktivnosti Ureda za poljoprivredno zemljište u BBŽ-i, te Izrada plana navodnjavanja BBŽ-e.
Prema riječima pročelnice upravnog odjela za poljoprivredu BBŽ-e Dominke Pretule, uvjeti kreditiranje…

Bespovratna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja za općinu Velika Pisanica

min regionalnog razvoja

U okviru posjeta Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 30. siječnja 2009. godine,  ministar Petar Čobanković potpisao je Sporazum o sufinanciranju programa vodoopskrbe na području županije te Ugovor s gradovima i općinama ove županije o financiranju različitih projekata njih ukupno 10.

Ministar regionalnog razvoja,šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković potpisao je Sporazum o sufinanciranju projekata vodoopskrbe na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisnici…

Fond za zaštitu okoliša odobrio bespovratna sredstva za projekt Općine

fond za zaštitu okoliša

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prihvatio je sufinancirati obnovu kompletne vanjske stolarije na velikopisaničkoj Osnovnoj školi u iznosu od 217. 000 kuna. Ostatak sredstava potrebnih za realizaciju projekta osigurati će Općina Velika Pisanica i Bjelovarsko – bilogorska županija. Ubrzo slijedi raspisivanje javnog natječaja za odabir izvođača radova. Projekt je izrađen na temelju Studije izvodljivosti energetske učinkovitosti koju je pripremio zagrebački Fakultet…

Izrada master plana turizma županije

master plan

Bjelovarsko-bilogorska županija krenula je u izradu Turističkog master plana i to pod stručnim vodstvom Instituta za turizam. Prije konačne verzije moraju se ispuniti mnogobrojni zahtjevi, definirati vizije, ciljevi i aktivnosti i još mnogo toga što zahtjeva velik broj suradnika u stvaranju tog strateškog dokumenta. Tako će se radni dio ostvarivati na radionicama, a na prvoj su sudjelovali predstavnici gradova i općine, te turističkih zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije. Radionicu…

Natječaji Hrvatske turističke zajednice

hrvatska turistička zajednica

Hrvatska turistička zajednica raspisala je dva javna poziva za prijavu projekata i to:
1.Prijava kulturno turističkih inicijativa za sufinanciranje u 2009. godini i
2.Prijava projekata i manifestacija za sufinanciranje u 2009. godini
( turističke, zabavne, sportske, tradicijske i etno)
Projektni prijedlozi dostavljaju se na propisanim obrascima lokalnim ( županijskim i gradskim) turističkim zajednicama najkasnije do 10 veljače ove godine.
Izvor: http://www.htz.hr

Stranica 330 od 353 | « Prvi  <  328 329 330 331 332 >  Zadnji »
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK