OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 29.05.2024.
Zadnje vijesti

Asfaltiranje nerazvrstane ceste u Polumu

Velika PisanicaVelika PisanicaVelika Pisanica

Općina Velika Pisanica i dalje ulaže u nerazvrstane ceste. Iz sredstava proračuna Općine Velika Pisanica financirano je asfaltiranje nerazvrstane ceste u naselju Polum dužine 1250 m². Navedene radove izvršilo je Poduzeće za ceste d.o.o., a ukupna vrijednost projekta iznosi 608.750,00 kn odnosno 80.843,3 €.

Odlično otvaranje sezone Konjičke udruge „Konji Gizdavi”

Velika PisanicaVelika PisanicaVelika Pisanica

Konjička udruga „Konji Gizdavi” već dugi niz godina ostvaruje odlične nastupe na utakmicama daljinskog jahanja, a tako je, čini se, odlučila nastaviti i ove sezone.

Jahači par, Dorian Vlajinić i 176 Jantar, otvorili su novu natjecateljsku sezonu na najbolji mogući način. Prva utrka ove sezone, ujedno i prvo kolo Croatia Cupa, održala se u Poreču u organizaciji Konjičkog kluba „Spirit”, a Dorian i Jantar pokazali su kako su ozbiljno shvatili svoj zadatak ove godine.

Zajednica Mađara Pisanica obilježila mađarsku revoluciju iz 1848. godine

Velika PisanicaVelika PisanicaVelika Pisanica

18. ožujka 2023. u organizaciji Zajednice Mađara Pisanica obilježena je mađarska revolucija iz 1848. godine, veliki nacionalni praznik svih Mađara. Manifestacija je započela u Velikom Grđevcu polaganjem vijenaca ispred spomenika Károlu Kneziću sudioniku oslobodilačke borbe, rođenom u Velikom Grđecu u hrvatskoj graničarskoj obitelji 6. rujna 1808. godine.
U Velikom Grđevcu i Velikoj Pisanici, uz prisustvo udruge Husara iz Mađarske (Somogyi Huszárok Hagyományőrző Egyesülete),…

OBAVIJEST MJEŠTANIMA OPĆINE VELIKA PISANICA I KORISNICIMA KOMUNALNIH USLUGA

Velika Pisanica

Obavještavamo Vas da je Općina Velika Pisanica s Općinom Veliki Grđevac dana 01. ožujka 2023. godine potpisala Sporazum o zajedničkom obavljanju poslova iz samoupravnog djelokruga putem trgovačkog društva. S tim u vezi, poslove pružanja usluga ukopa, košnje groblja, izdavanja mrtvačnice i dimnjačarskih usluga na području općine Velika Pisanica obavlja komunalno poduzeće „Veliki Grđevac“ d.o.o.
Sve informacije u vezi naprijed navedenih usluga možete dobiti na sljedeće…

Program Zaželi faza III Žene Bilogorke

Velika Pisanica

Općina Velika Pisanica provodi još jedan projekt u programu „Zaželi – Program zapošljavanja žena – Faza III“. Riječ o projektu naziva „Žene Bilogorke“ čiji je nositelj Općina Kapela, a Općina Velika Pisanica je partner u provedbi projekta. Zahvaljujući tom projektu sa područja općine Velika Pisanica na šest mjeseci zaposleno je pet žena s područja naše Općine koje pružaju usluge potpore i podrške za 30-tak korisnika. 

Stranica 1 od 2 |  1 2 >
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK