OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Zadnje vijesti

Obavijest o provođenju proljetne deratizacije

prodaja zemljista

U cilju provođenja preventivno sanitarnih mjera zaštite ljudi, privrednih dobara i objekata poduzeće Škarda-sanitarna zaštita d.o.o. provest će deratizaciju u sljedećem vremenskom periodu i naseljima:
28. svibnja 2018. - BABINAC, RIBNJAČKA, NOVA PISANICA
29. svibnja 2018. - VELIKA PISANICA, POLUM I ČAĐAVAC
30. svibnja 2018. VELIKA PISANICA, BEDENIČKA I BAČKOVICA
Deratizacija će svakog navedenog dana započeti u 9:00 sati, a u slučaju lošeg vremena (oborine)…

Suradnja sa Vladom Republike Mađarske

Zajednica mađara Pisanica

Općina Velika Pisanica potpisala je Sporazum o suradnji sa Forumom mađarskih prosvjetnih djelatnika u Hrvatskoj čija svrha je doprinos očuvanju jezika, kulture i identiteta pripadnika mađarske manjine koji žive na području općine Velika Pisanica.
U svrhu postizanja navedenog cilja, kroz realizaciju projekta mađarske Vlade – Projekt razvoja vrtića u Karpatskom bazen izgradit će se dječje igralište prema odgovarajućoj projektnoj dokumentaciji u središtu Velike Pisanice.

Potpisan ugovor sa MRRFE za unutrašnje uređenje društvenog doma u Velikoj Pisanici

Velika Pisanica

16. svibnja 2018. godine općinski načelnik Fredi Pali potpisao je Ugovor o sufinanciranju sa ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac kojim se, u iznosu od 100.000,00 kn, sufinancira uređenje društvenog doma u Velikoj Pisanici. Projekt pod nazivom Uređenjem društvenog doma povećati kvalitetu života lokalnog stanovništva prijavljen je na Javni poziv Ministarstva te je dobio pozitivnu ocjenu i prijedlog za bespovratna sredstva.  Projektom se predviđa…

Sve boje školskog vrta

Velika Pisanica

Da cvjetne gredice javnih prostora ne moraju izgledati jednolično i dosadno, uređene samo jednogodišnjim ljetnicama dokazuje primjer Osnovne škole Velika Pisanica. Naime njihov vrt prepun je trajnica, posebice onih tradicijskih;  božura, perunika, vučike, ivančica, i sl, koji zahvaljujući brizi učenika, zaposlenika škole i volontera izvrsno napreduju i upravo ovih dana pokazuju se u punoj ljepoti.  U vrtu se osim cvjetnih gredica nalazi vodena površina sa vodenim biljem, mirisna…

Poziv na sudjelovanje na izložbenom sajmu povodom Dana općine 2018.

Velika Pisanica

Općina Velika Pisanica vodeći se pozitivnom iskustvu u organizaciji Izložbenog sajma povodom Dana Općine Velika Pisanica sa zadovoljstvom Vas i ove godine poziva da budete sudionici Izložbenog sajma. Želja nam je i ove godine organizirati izložbu i predstavljanje lokalne poljoprivredne proizvodnje, turističke ponude, aktivnosti udruga civilnog društva i kreativnih pojedinaca sa područja naše općine. Navedena izložba održat će se u nedjelju 10. lipnja 2018 godine od 10 sati u središnjem…

Stranica 2 od 3 |  <  1 2 3 >
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK