OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 30.04.2024.
Zadnje vijesti

OŠ se predstavila na 4. salonu inovacija

Velika Pisanica

U Bjelovaru je 30. rujna 2016 održan 4. salon inovacija Bjelovar 2016. Uz inovatore Bjelovarsko-bilogorska županije, na izložbi su se predstavili inovatori pojedinci, udruge i tvrtke iz Hrvatske i inozemstva, uz izložbu održana su stručna predavanja, prezentacije inovacija i panel-rasprava čiji je cilj potaknuti kreativne i stručne pojedince, tvrtke i organizacije na inovativno stvaralaštvo u pozitivnom natjecateljskom duhu i razmjenu informacija i iskustava koji će doprinijeti ukupnom…

Nastup Zajednice Mađara na manifestacijama u Tovarniku

Velika Pisanica

Dana 01. listopada 2016. godine Zajednica Mađara Pisanica na poziv Općine Tovarnik sudjelovala je u glazbenom dijelu programa na „ 11. FESTIVALU VOĆNIH RAKIJA, LIKERA I PEKMEZA , 7. MEĐUNARODNOJ IZLOŽBI BUNDEVA I TIKAVA I 2. GRAHIJADI - NATJECANJE U KUHANJU ZELENOG GRAHA“.
Osim Zajednice Mađara Pisanica našu Općinu predstavila je i ekološka proizvođačica Kata Milović izloživši vlastite proizvode te proizvode OPG-a Nakani.
Odlazak na međunarodni festival u Tovarnik…

Literarni i likovni natječaj povodom Dana oslobođenja Općine

Velika Pisanica

Povodom Dana oslobođenja Općine Velika Pisanica koji će se održati 31.listopada 2016. godine, Općina Velika Pisanica raspisuje natječaj za najbolje likovna ostvarenja učenika 1.-4. razreda   te najbolje literarna ostvarenjja učenika 5. -8.razreda u formi proze ili poezije. Nagradit će se 3 najbolja rada učenika u svakoj kategoriji. Tema literarnih i likovnih radova za učenike razredne i predmetne nastave u obje kategorije je MOJ ZAVIČAJ. Molimo učenike da se uključe u natječaj…

Nastup na 20. Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi

Velika Pisanica

U bogatom kulturno-umjetničkom programu na 20. Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi publici se predstavila i Zajednica Mađara Pisanica. Poziv na manifestaciju takvog tipa je udruzi iznimno priznanje za rad jer iako postojimo nekoliko godina naš rad je prepoznat od strane šire javnosti.  Međunarodni čipkarski festival koji se održava od 1997. godine s redovitim znanstvenim skupovima, izdavanjem zbornika radova iz hrvatskih i europskih čipkarskih centara ovog rujna doživjet će…

Nastup Zajednice na 11. Vugrovečkom Miholju

Zajednica mađara Pisanica

Dječja folklorna skupina Zajednice Mađara Pisanica 01. listopada 2016. godine nastupala je na smotri dječjeg folkora u sklopu manifestacije „11. Vugrovečko Miholje“ na poziv KUD-a Dragutin Domjanić iz Vugrovca. Osim naše skupine na manifestaciji su nastupali i brojni KUD-ovi iz zagrebačke županije.

Naša dječja folklorna skupina predstavila se tradicijskim i modernim mađarskim plesovima te oduševila prisutnu publiku i organizatore.

Izvor: http://www.zajednicamadjarapisanica.com.hr/11-vugrovecko-miholje/

Stranica 3 od 3 |  <  1 2 3
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK