OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 22.01.2020.
Vijesti

Projekt “Škole za Afriku” u Velikoj Pisanici

Velika Pisanica

Osnovna škola Velika Pisanica i Općina Velika Pisanica u suradnji sa Zakladom Zamah organiziraju projekt Škole za Afriku. Dio je to projekta koji škola i općina provode u sklopu programa Aktivni u zajednici, a čija je osnova jačanje kapaciteta zajednice,  suradnju lokalnih institucija i stanovnika velikopisaničke sredine.
U sklopu navedenog projekta bit će organizirana Božićna priredba i humanitarna akcija Škole za Afriku koja će se održati 14. prosinca 2018. (petak) u 11.30 sati u Društvenom domu u Velikoj Pisanici. Učenici, učitelji i predstavnici Udruge žena Velika Pisanica organiziranom prodajom kolača i aukcijom grafičkih slika planiraju sakupiti novčana sredstva za afričke škole. Učitelji i stručni suradnici ispeći će kolače koje planiraju prodavati tijekom humanitarne akcije. Učiteljica likovne kulture Tena Farkaš izradit će s učenicima grafičke slike na temu Afrike koje će biti predstavljene i prodane na aukciji, a predstavnici Udruge žena Velika Pisanica sa svojom predsjednicom Draganom Kočiš prodavat će prigodne božićne ukrase. Ovo je lijepi primjer kako svaki sudionik i svaki član male zajednice kao što je naša zajednica u Velikoj Pisanici može doprinijeti velikom cilju i pomoći onima kojima je pomoć potrebna. A ove godine cilj akcije je osigurati izgradnju škola i školskih igrališta, pristup pitkoj vodi i opremanje učionica djeci u Africi.
Voditelj programa je Dražen Kocijan Kocka. Voditeljica i koordinatorica navedenog projekta je učiteljica hrvatskoga jezika Nataša Saraja.
Stoga Vas pozivamo da se odazovete navedenoj humanitarnoj akciji i božićnoj priredbi te u ovo predblagdansko vrijeme pomognete novčanim prilogom učenicima u Africi.
“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promijenite svijet”. Nelson Mandela

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica


SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza