OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 03.07.2020.
Vijesti

Osnivačka skupština Mikroregije sjeverna Bilogora

mikroregija sjeverna bilogora

Tijekom nedavno održanog 16. međunarodnog gospodarskog sajma u Gudovcu održana je i osnivačka skupština Mikroregije sjeverna Bilogora, neprofitne udruge čije su djelatnosti promicanje, unaprjeđenje i razvoj gospodarstva, kulture , obrazovanja, sporta, svih vidova turizma, pokretanje i provođenje razvojnih projekata, organiziranje tematskih radionica za svoje članove, razvijanje programa međunarodne suradnje te izdavanje knjiga i časopisa. Sjedište uduge je smješetno u Veliko Trojstvo, za predsjednika je izabaran Ivan Kovačić načelnik općine Veliko Trojstvo, dok je za dopredsjednika udruge izabran Slavnko Prišćan, načelnik općine Rovišće. Na taj način će udruga postati nositelj nekih projekata, a ne kao do sada kada je to uvijek morala biti jedna od općina.

image

Članovi Mikroregije sjeverna Bilogora su:
1. Općina Velika Pisanica
2. Općina Veliko Trojstvo
3. Općina Kapela
4. Općina Šandrovac
5. Općina Severin
6. Općina Zrinski Topolovac
7. Općina Rovišće

                                     
Važno je naglasiti da Mikroregija obuhvaća oko 15. 000 stanovnika u više od 50 naselja, te da se na taj način podiže prepoznatljivost malih lokalnih sredina koje zajedničkim snagama mogu kvalitetnije, vidljivije ali i lakše, doći do potrebnih sredstava za realizaciju svojih projekata.

Općine udružene u Mikroregiju već se neko vrijeme javljaju na različite natječaje te zajedničkim snagama realiziraju projekte važne za lokalnu zajednicu.  Ove godine su već kandirali nekoliko zajedničkih projekata od kojih su neki popu Bilogorskih konjičkih staza pozitivno ocjenjeni i nagrađeni od strane resornog ministarstva sa 80 000 kuna bespovratnih sredstava.  Projekt nastupa na sajmu već drugu godinu za redom prate i bespovratna sredstva Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva - kroz javni poziv konkurentnosti malog gospodarstva - marketinške aktuivnosti za jedinice lokalne samouprave.

 

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika PisanicaVelika Pisanica - Obavijesti koronavirus

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza