OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

Izvješće sa II smotre sportskih konja i sajma konjičke opreme

sportski konj

Na prostoru Sportsko rekreacijskog centra Kukavica u Velikoj Pisanici u subotu 11. listopada održana je II smotra sportskih konja i sajam konjičke opreme. Nositelj ovogodišnje smotre bila je Konjička udruga Konji gizdavi iz Velike Pisanica. Pokrovitelj ovogodišnje smotre je Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, koje je nakon uspješno apliciranog projekta odobrilo bespovratna sredstva za ovogodišnju manifestaciju. Partneri projekta su Općina Velika Pisanica, Bjelovarsko – bilogorska županija, Grad Bjelovar, Turistička zajednica Bjelovarsko bilogorske županije, Bjelovarski sajam d.o.o., Kukavica d.o.o.,  Mikroregija sjeverna Bilogora koja uz općinu Velika Pisanica uključuje i općine ( Veliko Trojstvo, Šandrovac, Kapelu, Severin, Zrinski Topolovac i Rovišće ) te općine veliki Grđevac i Nova Rača. Manifestaciju je posjetilo 500 ljubitelja sportskih konja i konjogojstva u cijelosti.

Svečanosti otvaranja smotre prisustvovali su predstavnik pokrovitelja Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja G. Niko Čubela – načelnik za zajednički marketing uprave za ruralni razvoj dožupan Bjelovarsko – bilogorske županije G. Zvonimir Karakaš, pročelnica odjela za poljoprivredu, šumarstvo, slatkovodno ribarstvo i lovstvo Gđa. Dominka Pretula,  načelnik općine Velika Pisanica G. Fredi Pali,  direktor Spotsko rekreacijskog centra Kukavica G. Marijan Dautanac, i predsjednik udruge Konji gizdavi Velika Pisanica G. Vladimir Vlajinić. Svi su sudionici redom naglasili važnost održavanja ovakve manifestacije, a sve sa svrhom, razvoja sportskog konjogojstva, po čemu je navedeno područje posljednjih nekoliko godina postalo poznati diljem Hrvatske, zbog održavanja nekoliko endurance utrka godišnje. Predstavnik Ministarstva G. Niko Čubela naglasio je zadovoljstvo organizacijom smotre i istaknuo važnost organizacije sličnih manifestacija za ukupan ruralni razvoj.

smotra sportskih konja

Nakon svečanosti otvaranja održan je i stručni forum na temu « Konj kao partner u sportu «, na kojem se raspravljalo o trenutnoj situaciji u konjičkom sportu i sportskom konjogojstvu.

sportsko konjogojstvo

Cjelodnevni program kulturnom izvedbom popratili su članovi kulturno umjetničkih društava:
Kud «SLOGA» Velika Pisanica, Kud Palčina Severin, Kud «Mato Lovrak» Veliki Grđevac, Kud «Ivan Trnski» Nova Rača, Kud Veliko Trojstvo i Kud Šandrovac.

kud velika pisanica

Nakon svečanog otvaranja sajma posjećeni su štandovi izlagača i izložba dječjih radova Osnovne škole Velika Pisanica na temu konja koja je postavljena na Info pultu sajma.

kaširani papir

Na sajmu je nastupilo desetak proizvođača i trgovaca konjičkom opremom iz 5 županija kontinentalnog dijela zemlje koji su prisutnim posjetiteljima prezentirali svoje proizvodne ili prodajne programe. Svojim programom predstavio se i Hrvatski stočarski centar.

sajam konjičke opreme

sajam konjičke opreme

Umijeće kovanja i potkivanja predstavili su Otac i sinovi Legac.

potkivanje

Smotru su uveličale i ukrašene konjske zaprege. Koji su sa predstavnicima Kulturno umjetničkih društava održali kratak program.

konjske zaprege

U popodnevnom dijelu smotre pristupilo se predvođenju sportskih konja u trokut i njihovom ocijenjivanju, titulu šampiona ponio je MABROUK 218 AMOR - pasmine arap - vlasnika Zorana Rebića, osvojivši ukupno 48 od mogućih 50 bodova.
MABROUK 218 AMOR

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK