OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 20.06.2024.
Gospodarstvo

Gospodarstvo Općine Velika Pisanica

Gospodarstvo Općine Velika Pisanica

Sadašnji, ali i budući gospodarski razvoj Velika Pisanica temelji na razvoju obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva, razvijenoj poljoprivrednoj proizvodnji posebice onoj ekološkoj. Strateški dokument koji definira gospodarski razvoj u narednih 5 do 7 godina je “Program gospodarskog razvitka Općine Velika Pisanica”.
Program gospodarskog razvitka Općine Velika Pisanica predstavlja određenje lokalne samouprave da gospodarski razvoj ne prepusti planiranju na osnovu proračunske godine i razmišljanja ljudi koji kreiraju godišnji budžet Općine, već da u taj zahtjevan posao uključi uspješne poduzetnike i stručnjake koji promišljaju proaktivno i dugoročno, a spremni su svoja znanja, vještine i iskustvo uložiti u dobrobit zajednice u kojoj žive. Strateški dokument izrađen je u skladu sa Regionalnim operativnim programom Bjelovarsko – bilogorske županije, strateškim dokumentima RH i metodologijom EU. Gospodarska je strategija realizirana u suradnji sa lokalnom razvojnom agencijom grada Bjelovara Poslovni park Bjelovar d.o.o. Iako je strateški dokument usvojen krajem 2006. godine, razvojni projekti koji su u njemu navedeni poput Poduzetničkog inkubatora ili Poslovne zone su već realizirani ili su u fazama realizacije.

Gospodarstvo Općine Velika Pisanica

Isto tako, vodstvo je općine prepoznalo važnost udruživanja na regionalnoj razini pa je zajedno sa općinama Kapela, Veliko Trojstvo, Šandrovac i Severin trenutno u realizaciji “Programa ukupnog razvoja” pod zajedničkim nazivom “Mikroregija sjeverna Bilogora”.  Pet navedenih općina želi zajedno na osnovu definiranih ciljeva i prioriteta odrediti mjere, programe i aktivnosti koje će realizirati ciljeve, definirane programe, projekte prilagoditi uključivanju u ROP, prepoznati resurse za korištenje nacionalnih i lokalnih kapaciteta, privatnih/javnih investicija, te fondova Europske unije i na taj način pomoći obnovi i razvitku sela i seoskog prostora.

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK