OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 10.07.2024.
Zadnje vijesti

Ugrađena fotonaponska elektrana i dizalica topline na zgradu Općine

Velika Pisanica

Općina Velika Pisanica uspješno je provela projekt zahvaljujući kojem je na zgradi Općine ugrađena integrirana sunčana elektrana FNE snage 8 kW u svrhu proizvodnje električne energije za vlastite potrebe i ugrađena dizalica topline zrak-voda koja postaje primarni izvor tople vode s kojima će se napajati postojeći radijatori s ciljem proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije. Općina Velika Pisanica želi kroz svoj primjer dobre prakse potaknuti i ostale da budu…

Javni poziv za dostavu prijava za korištenje sredstava za rješavanje stambenog pitanja

Velika Pisanica

                                        J A V N I   P O Z I V
za dostavu prijava za korištenje sredstava za rješavanje stambenog pitanja na području općine Velika Pisanica za 2024. godinu

                                            Članak 1.
     …

OŠ Velika Pisanica dobitnik priznanja za najorginalniju ideju u projektu Najljepši školski vrtovi

Velika Pisanica

Osnovna škola Velika Pisanica dobitnik je priznanja za najoriginalniju ideju u 2023. godini HRT-ova projekta ‘‘Najljepši školski vrtovi’‘. Priznanje su uz učiteljicu Marijanu Špajgl i pedagoginju Marinu Uher preuzele učenice Petra Pribjegović i Patricija Pečar te djelatnici škole Milka Veg i Željko Kranželić.
Ekološko-obrazovni projekt „Najljepši školski vrtovi“ Hrvatska radiotelevizija provodi već 30 godina u suradnji s Ministarstvom znanosti…

Uskoro kreće obnova Reformirane crkve u Velikoj Pisanici

Velika Pisanica

Ministarstvo kulture i medija temeljem uspješne prijave projekta Reformirane kršćanske kalvinske Crkve u Hrvatskoj odobrilo je 120 tisuća eura za obnovu jednog od simbola dugogodišnjeg prisustva mađarske zajednice na ovim prostorima - Reformirane crkve u Velikoj Pisanici. Zahvaljujući tim sredstvima uskoro će započeti obnova ovog vrijednog zaštićenog kulturnog dobra u Velikoj Pisanici.
Reformiranu crkvu u Velikoj Pisanici izgradili su 1903. godine Mađari u naselju. Zgrada je…

Zajednica Mađara Pisanica obilježila mađarsku revoluciju iz 1848. godine

Velika Pisanica

U nedjelju 17. ožujka 2024. u organizaciji Zajednice Mađara Pisanica obilježena je mađarska revolucija iz 1848. godine, veliki nacionalni praznik svih Mađara. Manifestacija je započela u mađarskom domu u Velikoj Pisanici polaganjem vijenaca ispred spomen ploče Károlu Kneziću sudioniku mađarske revolucije, rođenom u Velikom Grđevcu u hrvatskoj graničarskoj obitelji 6. rujna 1808. godine. U svibnju 1848. godine dobio je generalsko imenovanje te je dao znatan doprinos mađarskoj revoluciji.…

Stranica 7 od 354 | « Prvi  <  5 6 7 8 9 >  Zadnji »
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK