OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 10.07.2024.
Zadnje vijesti

Počela obnova Reformirane crkve u Velikoj Pisanici

Velika Pisanica

Krajem lipnja 2024. počeli su radovi na obnovi Reformirane crkve u Velikoj Pisanici.  U prvoj fazi obnove bit će obnovljeni krovna konstrukcija i električne instalacije, nakon čega će uslijediti uređenje unutrašnjosti. Ovaj važan projekt za mađarsku zajednicu na ovim prostorima, ali i cijelu lokalnu zajednicu koji simbolizira višestoljetnu prisutnost Mađara na ovim prostorima financiran je iz sredstava Hrvatske i Mađarske vlade te Demokratske zajednice Mađara Hrvatske.

Potpisana tri nova ugovora o dodjeli sredstava za rješavanje stambenog pitanja

Velika Pisanica

Načelnik Općine Velika Pisanica potpisao je tri nova ugovora o dodjeli sredstava za rješavanje stambenog pitanja. Općina Velika Pisanica s ciljem pomoći mladima, sprječavanja depopulacije i iseljavanja i poticanja doseljavanja novog stanovništva, dodjeljuje subvenciju za kupnju stambenog objekta na području općine Velika Pisanica. Od ove godine Općina Velika Pisanica dodjeljuje i dodatnih 1.000,00 EUR ukoliko u roku od 5 godina od potpisivanja ugovora o subvenciji za stambeno zbrinjavanje…

Obavijest o proglašenju prirodne nepogode zbog olujnog i orkanskog vjetra

Velika Pisanica

OBAVIJEST O PROGLAŠENJU PRIRODNE NEPOGODE ZBOG OLUJNOG I ORKANSKOG VJETRA
Općina Velika Pisanica obavještava poljoprivrednike, fizičke i pravne osobe da je župan Bjelovarsko-bilogorske županije dana 01. srpnja 2024. godine proglasio prirodnu nepogodu na području općine Velika Pisanica zbog olujnog i orkanskog vjetra koji je zahvatio dio područja općine Velika Pisanica dana 26. lipnja 2024. godine.
Pozivaju se oštećenici da prijave štetu od prirodne nepogode na poljoprivrednim…

Obavijest o objavljenom anketnom upitniku za upis u dječji vrtić

Velika Pisanica

OBAVIJEST O OBJAVLJENOM ANKETNOM UPITNIKU O ZAINTERESIRANOSTI RODITELJA ZA UPIS DJECE U DJEČJI VRTIĆ „SLATKI POTOK“ VELIKI GRĐEVAC- ZA PODRUČNI DJEČJI VRTIĆ VELIKA PISANICA

Poštovani roditelji, staratelji djece predškolske dobi!

      Obavještavamo Vas da su radovi na dječjem vrtiću Velika Pisanica u završnoj fazi. Postupak provedbe zakonske procedure kojom bi dječji vrtić Velika Pisanica postao Područni vrtić Dječjeg vrtića „Slatki potok“…

Stazama ljekovitog bilja Pisaničke eko etno staze

Velika Pisanica

U nedjelju 9. lipnja 2024. godine održana je manifestacija „Stazama ljekovitog bilja Pisaničke Eko etno staze“. Manifestacija je započela okupljanjem sudionika na izletištu „Na Malenom brijegu“ u Ribnjačkoj gdje su sudionici nakon okrijepe domaćim proizvodima obišli „Stazu začudnih bića Bilogore“ u pratnji Mladena Medaka Gage. Sudionici koje su činili planinari, biciklisti, pješaci i ostali uzvanici uputili su se prema Bedeničkoj gdje su na OPG-u Jasne Ileković sudjelovali…

Stranica 1 od 354 |  1 2 3 >  Zadnji »
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK