OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 07.05.2024.
Vijesti

Završna faza projekta “EE škola”

Završila je i posljednja faza projekta EE škola ( energetski efikasna škola). Projekt su zajednički provodili Osnovna škola Velika Pisanica i Općina Velika Pisanica uz financijsku pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Bjelovarsko-bilogorske županije. U posljednjoj fazi zamijenjena je kompletna kotlovnica novom, modernom i energetski efikasnom, što znači da je promijenjen i energent iz skupljeg i okolišu neprihvatljivog loživog ulja u prihvatljiviji zemni plin. Također na sve radijatore u školi ugrađeni su i termostatski ventili za individualnu regulaciju temperature svake pojedine učionice.  Navedene radove u potpunosti je financirala Bjelovarsko-bilogorska županija.Važno je naglasiti da je ovo samo jedna od faza realizacije projekta EE škola, naime u proteklim je fazama u potpunosti zamijenjena stolarija škole i uređena vanjska termo ovojnica. Radove je financirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Općina Velika Pisanica i Bjelovarsko-bilogorska županija.  Izvedena je i djelomična rekonstrukcija klasične zastarjele rasvjete onom energetski efikasnom, projekt je osim vlastitim financiran i sredstvima dobivenim na natječaju HEP-a. Tijekom realizacije navedenih investicija paralelno je proveden i projekt edukacije učenika i zaposlenika škole kroz niz edukacija, prikazan je i promotivni film „Misli na sutra“,postavljene su edukativne naljepnice na sva trošila u školi,  a također je u holu škole oslikan i EE zid sa prikazom različitih načina ušteda energije i odgovornog ponašanja prema prirodi i okolišu koji nas okružuje. Predviđene godišnje uštede koje će se ostvariti na troškovima grijanja i energije iznose preko 90 000 kuna, kada se ušteđeni iznos preračuna u količinu energije,  godišnje uštede se kreću oko 90.000 kWh. Realizacijom projekta smanjeno je i ispuštanje stakleničkih plinova (CO2) u okoliš i to na godišnjoj razini od 26 tona.
stolarija i ovojnica zgrade prije realizacije projekta
ee škola
stolarija i ovojnica zgrade nakon realizacije projekta
ee škola
staro stanje kotlovnice
ee škola
novo stanje kotlovnice
nova kotlovnica

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK