OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 21.03.2019.
Vijesti

Zapošljavanje u sklopu EU projekta “Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije”

Velika Pisanica

Općina Velika Pisanica sudjeluje u EU projektu pod nazivom „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“ koji je kandidiran na Poziv Zaželi – Program zapošljavanja žena, Ministarstva rada i mirovinskog sustava i za koji se ostvario maksimalni iznos sredstava od 9.990.690,67 kuna, a 300 tisuća kuna osigurava nositelj projekta Bjelovarsko-bilogorska županija. U sklopu projekta za područje općine Velika Pisanica predviđeno je zapošljavanje 8 žena. U nastavku donosimo dokumentaciju vezanu za zapošljavanje u sklopu projekta te pozivamo zainteresirane kandidatkinje da se prijave.

Oglas_za_prijam_u_radni_odnos_na_određeno_vrijeme.pdf

Prijava_V._Pisanica_program_Zaželi_.pdf

Upitnik_program_Zaželi.pdf

Izjava.doc

Više o projektu:
Projekt će se provoditi uz potporu dvanaest partnera.
Partneri u projektu su:
1. Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Bjelovar
2. Centar za socijalnu skrb Bjelovar
3. Centar za socijalnu skrb Daruvar
4. Centar za socijalnu skrb Garešnica
5. Centar za socijalnu skrb Čazma

Partneri koji će zapošljavati žene, su:
6. Pomoć u kući starijim osobama Općine Veliko Trojstvo
7. Centar za pomoć i njegu u Općini Veliki Grđevac
8. Grad Grubišno Polje
9. Općina Velika Pisanica
10. Općina Berek
11. Općina Ivanska
12. Dom za starije osobe Bjelovar

Zahvaljujući projektu, zaposlit će se 70 nezaposlenih žena s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi i udomiteljskih obitelji, beskućnice, pripadnice romske nacionalne manjine te povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci. Tako će se socijalno osjetljivoj skupini društva omogućiti radna mjesta i redovni prihodi, a zahvaljujući obrazovanju i osposobljavanju pružit će im se nova znanja i vještine kako bi im se kasnije olakšao pronalazak novog radnog mjesta.
Inače, projekt će se provoditi 30 mjeseci, od kojih će 24 mjeseca žene biti zaposlene i pružati potporu i podršku za 350 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Po završetku rada, dio žena iz projekta pohađat će edukacije za njegovateljice, edukacije za obavljanje pomoćnih poslova u zanimanju kuhar i u zanimanju konobar, te edukacije za poslove samostalnog knjigovođe.
Na taj način omogućit će im se dodatna edukacija kako bi i nakon završetka projekta imale znanja za obavljanje navedenih poslova i samim time lakše došle do radnog mjesta. Treba napomenuti kako je riječ o projektu koji je svojevrsna nadopuna projekta „Pletenica života“ kojeg je također Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji s partnerima uspješno provodila.
Ključ svega je zapravo činjenica da želimo kroz ovaj najveći socijalni program koji smo dosad ostvarili u povijesti naše županije imati i jednu dodanu vrijednost, a to je vrijednost kvalitete za zaposlenike i korisnike. Županija s parterima će napraviti sve da omogući korisnicima i zaposlenicima kojima je to potrebno da uđu u program, a zaposlenicima nakon edukacije i daljnje zaposlenje.
Izvor teksta: http://bbz.hr/vijesti/detaljnije/odobren-maksimalni-iznos-sredstva-za-eu-projekt-za-zene-bjelovarsko-bilogor

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Lokalna akcijska grupa Sjeverna Bilogora