OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

U sklopu projekta “EE škola”  zamijenjena stolarija

ee skola

U sklopu projekta EE škola ( Energetska efikasnost u Osnovnoj školi Velik Pisanica), završena je prva faza projekta, zamjena kompletne stolarije odnosno dotrajalih starih drvenih prozora i vrata. Dosadašnji prozori i vrata zamijenjeni su novom, plastičnom, energetski efikasnom stolarijom.  Na temelju izrađene studije Energetske efikasnosti Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba općina Velika Pisanica prijavila je projekt na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Fond je preuzeo na sebe financiranje projekta u iznosu od gotovo 80%, dok su ostatak sredstava osigurali Bjelovarsko bilogorska županija, Osnovna škola i Općina Velika Pisanica. II faza projekta također će se djelomično financirati iz sredstava Fonda, a odnosi se na uređenje ovojnice zgrade odnosno postavljanje termo žbuke. Zahvaljujući sadašnjim i budućim mjerama u smjeru povećanja energetske efikasnosti škola će zabilježiti znatne uštede na energentima posebice loživom ulju koje se koristi za zagrijavanje. Isto tako,  prepoznajući važnost educiranja,  škola je različitim predavanjima upoznala učenike o važnosti racionalnog trošenja energenata, te su također na sva trošila u školi postavljene edukativno informativne naljepnice koje pozivaju na racionalno postupanje sa energijom.

staro stanje
ee skola

novo stanje
ee skola

staro stanje
ee skola

novo stanje
ee skola

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK