OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

Promocija Pisaničke eko - etno staze

konjička staza

U subotu, 01. lipnja održana je promocija Pisaničke eko - etno staze. Ideja za samu stazu potekla je iz općine Velika Pisanica, a za realizaciju je bila zadužena konjička udruga Konji gizdavi. Staza prolazi svim naseljima općine, duga je 52 kilometra i namijenjena je jahačima, pješacima i biciklistima. Staza je povezana mekanim šumskim ili poljskim putevima, prolazi kroz prekrasan krajolik okružen šumama, oranicama i prirodnim livadama. Staza povezuje zanimljive destinacije poput obiteljskih poljoprivrednih eko gospodarstava, etno ateljea, ergele hrvatskog hladnokrvnjaka i sl. Ponuda vlastitih proizvoda i usluga, ugostiteljstvo, kultura, tradicija, edukacija, sport, rekreacija, zabava i odmor su samo neki od sadržaja koji krase svaku desgtinaciju ili odredište.
Na promociji staze sudjelovalo je 15 jahača,  tridesetak biciklista, i tridesetak pješaka uglavnom djece iz Osnovne škole Velika Pisanica.  Promocija je počela u sportsko rekreacijskom centru u Kukavici, nastavila se dolaskom svih sudionika do Etno ateljea obitelji Košutić, Ivanova škrinja u Velikoj Pisanici. Obitelj Košutić pripremila je vezove za odmor konja, a posjetitelji su mogli pogledati iznimno vrijednu i bogatu zbirku etno predmeta bilogorskog kraja kao i izložbu drvenih skulptura na otvorenom.
konjička staza
Nakon posjeta Ateljeu, promocija se nastavila u Osnovnoj školi Velika Pisanica gdje je predsjednim udruge Konji gizdavi Vladimir Vlajinić svim prisutnima prezentirao Pisaničku eko - etno stazu. Nazočne je pozdravila ravnateljca škole Ivana Gregorić koja je i najavili zanimljiv program koji je slijedio: literarni radovi učenika osnovne škole,  nastup KUDA Sloga velika Pisanica, i nastup pjesnika Branka Kreštana koji je predstavio nekoliko svojih pjesama sa tematikom zavičaja.

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK