OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

Prestižna nagrada za vrt Osnovne škole

Velika Pisanica

Predstavnici OŠ Velika Pisanica: ravnateljica Ivana Haić, učitelji Marija Dent i Viktor Breškić, zamjenica župana Bjelovarsko bilogorske županije Bojana Hribljan i načelnik općine Velika Pisanica Fredi Pali nazočili su na svečanoj dodjeli nagrada za Najljepši školski vrt na Hrt-u u Zagrebu. Naša škola osvojila je 1. nagradu Zelenu povelju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. OŠ Velika Pisanica posljednjih desetak godina brine o energetskoj efikasnosti te je mnogo projekta ostvareno na temu zaštite okoliša i uređenja školskog vrta. Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su financijski pomogli u uređenju i napretku naše škole te vrijednom osoblju, učenicima i djelatnicima koji uređuju i skrbe o školskom vrtu. Bez zajedničkog rada i truda ne bismo ostvarili ovakve rezultate.
http://os-velika-pisanica.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1648&mshow=733#mod_news
U HRT-ovu radijskome koncertnom studiju Zvonimir Bajsić, 24. studenoga 2017. godine održana je tradicionalna dodjela nagrada najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj. Ekološko-obrazovni projekt Hrvatska radiotelevizija (HRT) provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora. Zlatnu povelju Hrvatske radiotelevizije za pobjednički školski vrt osvojila je Osnovna škola Milana Langa iz Bregane. Najljepši je vrtić u Republici Hrvatskoj vrtić Radost iz Jastrebarskoga. Nagradu za najljepšu učionicu na otvorenome, koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dobila je Osnovna škola Bartola Kašića iz Vinkovaca, a Zelenu povelju Fonda za energetsku učinkovitost osvojila je Osnovna škola Velika Pisanica iz Velike Pisanice. Nagrada Ministarstva poljoprivrede za tradicijski uzgoj otišla je u srednju školu u Ludbregu. Dodijeljena je i nagrada za najljepšu područnu školu, a ove je godine to Osnovna škola Petar Zrinski u Čabru – Područna škola Plešce. Na svečanosti je dodijeljen i niz priznanja te zahvalnice svim ovogodišnjim koji sudionicima u projektu. Pobjednici su dobili novčane nagrade u vrijednosti od 10 000 kuna, drugonagrađeni nagrade od 5 000 kuna, a trećenagrađeni nagrade od 3 000 kuna te darove privatnih donatora koji podupiru projekt.
Odluku o pobjednicima donijeli su članovi stručnoga povjerenstva: Tamara Rehak Biondić iz Hrvatskoga centra za hranu, selo i poljoprivredu – Hrvatski centar za bilje, krajobrazna arhitektica Astrid Horvat iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Vesna Cetin Krnjević iz Fonda za zaštitu prirode i energetsku učinkovitost te autorica projekta Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj koji je prije 23 godine i krenuo iz emisije Hrvatskoga radija (HRT – HR) Slušaj kako zemlja diše Lidija Komes.
Osim nagrada djecu je na današnjoj svečanosti razveselio i Luka Bulić te Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda koji se pobrinuo za vedar ugođaj. Voditelji su svečanosti dodjele nagrada bili Karmela Vukov-Colić i Davor Meštrović.
Svi koji nisu mogli nazočiti svečanosti na Hrvatskoj radioteleviziji svečanu će dodjelu nagrada moći pogledati u nedjelju 3. prosinca na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) s početkom u 10.00. I Prvi program Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) u svojoj će emisiji Slušaj kako zemlja diše u petak 1. prosinca s početkom u 10.03 emitirati snimku svečanosti. Urednica je emisije Roberta Bonačić. Razgovori s najmlađim vrtlarima moći će se poslušati i u radijskim emisijama Zagonetno putovanje i Čičak urednika Gorana Kušeca, koje su na rasporedu na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) u subotu 2. prosinca s početkom u 8.05 i 17.30.
Izvor: http://www.hrt.hr

Povelja i fotografije sa dodjele:

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Kadrovi školskog vrta:

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK