OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

Poslovna zona V.Pisanica dobila certifikat zone za slobodna ulaganja u sklopu certificiranja regije

velika pisanica

U sklopu projekta « Program certifikacije regije za ulaganja» Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva RH i USAID-a, Bjelovarsko-bilogorske županije zajedno s Krapinsko-zagorskom i Koprivničko-križevačkom dobila je ( Investment certification programme for regions ) kao regija za slobodna ulaganja.
Taj certifikat stranim ulagačima jamči standardiziranu razinu usluge i kompetencija, a županije su morale ispuniti tri standarda: informacijski, imovinski i marketinški.
Budući da Program certifikacije zahtjeva regionalni pristup, ove su tri županije osnovale regiju pod nazivom: Green Croatia Region, pod kojom su svi traženi podaci objedinjavani.
Tako je na samoj dodjeli certifikata, održanoj 9. travnja ove godine u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva RH u Zagrebu, Green Croatia Region ocjenjena s najvišom mogućom ocjenom kao visoko kvalificirana regija za prihvat ulagača.
Provedba projekta započela je u srpnju prošle godine, a u našoj Županiji projekt je vodila Regionalna razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije.
Nakon dobivenih certifikata Bjelovarsko-bilogorska županija ima i službenu potvrdu da je hrvatska regija u kojoj strani ulagači mogu točno i brzo doći do odgovora na svoja pitanja. Lokacije i objekti transparentno su ponuđeni stranim ulagačima prema međunarodnim standardima, a promicanje ulaganja je usmjereno i profesionalno.
Imovinskim standardom utvrđene su lokacije i zgrade u kojima je moguće ulaganje za 12 i 60 mjeseci.
U BBŽ-i za godinu dana inozemni gospodarstvenici će moći ulagati u poslovne zone u Čazmi ( Ninkovica), Velikoj Pisanici, Štefanju i Grubišnom Polju, a za 60 mjeseci u zoni Sirač ( Lanara), Velikom Grđevcu ( Bregovci Tio) i Bjelovaru ( Korenovo).
Do sada su Certifikat ICPR dobile tri regije u kojima su Zadarska i Šibensko-kninska županija, Karlovačka i Primorsko-goranska županija, te Međumurska i Vraždinska županija.
Izvor: http://www.bjelovar.com

image

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK