OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

Ministar turizma Damir Bajs posjetio Veliku Pisanicu

seoski turizam

Ministar turizma Damir Bajs je u sklopu posjete Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 30.07.08 posjetio i neke od turističkih destinacija na području općine Velika Pisanica. Delegacije Ministartstva turizma i Bjelovarsko - bilogorske županije obišli su Eko gospodarstvo obitelji Vlajinić “Na malenom brijegu” u Ribnjačkoj i Sporsko rekreacijski centar Kukavica u Velikoj Pisanici.
Tom prilikom ministar je naglasio kako je za razne programe u našoj županiji prošle godine izdvojeno 300 tisuća kuna, te da za ovu očekuje i veći iznos radi 13 novih programa koje provodi Ministarstvo turizma.

Ministar turizma Damir Bajs

Prijepodne je ministar turizma razgledao imanje obitelji Zlatka i Nade Salaj u Grabrovnici, te istaknuo da su takva obiteljska turistička imanja važna i za Županiju i za ukupnu hrvatsku turističku ponudu.
Ministar je na radnom sastanku sa županom Miroslavom Čačijom istaknuo da bi turizam mogao postati jedna od važnih dopunskih djelatnosti u Županiji, koja bi relativno malim ulaganjima mogla povećati prihode stanovništva. Direktor bjelovarske Turističke zajednice Antun Turčić drži da bi se županijska turistička ponuda mogla poboljšati iskorištavanjem 75 još neistraženih lokaliteta, koji su velik turistički potencijal. To bi, uz druge sadržaje i ponudu, za koju godinu mogao biti znatan izvor prihoda u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, ustvrdio je.
Ministar Bajs je poslije sastanka obišao bjelovarski hotel Central, čije je preuređenje u tijeku, a potom je posjetio seosko domaćinstvo obitelji Vlajnić „Na malom brijegu“, naselje Ribnjačka, općina Velika Pisanica, gdje su izaslanstvu domaćini bili članovi obitelji Vlajnić i Fredi Pali, načelnik općine Velika Pisanica.
S načelnikom općine Velika Pisanica ministar je posjetio i Sportsko-rekreacijski centar „Kukavica“, gdje mu je domaćin bio Marijan Dautanec, direktor SRC, poslije čega je izaslanstvo Ministarstva turizma otišlo prema Velikom Grđevcu u posjet Lovrakovom centru, u kojemu ih je dočekao Zlatko Grdinić, načelnik općine Veliki Grđevac.
Poslijepodne, ministar turizma sa suradnicima nastavio je prema Daruvaru, gdje je održan radni sastanak sa Zvonkom Cegledijem, gradonačelnikom Daruvara, te Otom Primcem, predsjednikom TZ Daruvara. Poslije sastanka, obišli su Termalni park u Daruvaru, te posjetili vinariju „Lotada“ u Daruvarskim vinogradima.

 

 

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK