OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

Akcija oslikavanja bunara

Velika Pisanica

Kao studentice završnih godina Akademije likovnih umjetnosti, zanima nas na koje sve načine je moguće uključiti likovnost kao način izražavanja i oplemenjivanja svakodnevnice svakog čovjeka, bez obzira na njegovu profesiju. Boravak u prirodi, između ostaloga, čovjeku omogućava prostor u kojem biva odvojen od užurbanosti i dinamike gradskog života u kojemu je poznato da naša čula nerijetko bivaju potisnutima. Bavljenje umjetnošću i kreativno izražavanje neodvojivo je od poistovjećivanja sa vlastitom osjećajnom prirodom te je potrebno prepustiti se vlastitoj podsvijesti kako bismo kreativni proces smatrali zadovoljavajućim ili u određenu ruku, terapeutskim. Djelovanje umjetnosti na ljudski duh je svima itekako poznato, ali se njena vrijednost jednako tako nerijetko zanemaruje. Bavljenje umjetnošću, između ostalog, pobuđuje osjećaj samopouzdanja, zadovoljstva, omogućuje stvaranje radnih navika, uči disciplini te povrh svega potiče sintezu kognitivnog i emocionalnog unutar čovjeka. To je samo jedan od mnogih smjerova u kojima umjetnost pronalazi svoje utočište. Neki od ciljeva oslikavanja popratnih građevina na eko-imanju jest stvaranje određenog individualnog vizualnog identiteta prostora kao i otvaranje mogućnosti za daljnje moguće kreativne akcije kao primjerice organizacija kreativnih radionica za djecu različite dobi, likovnih kolonija za mlade i odrasle te brojne druge društveno potaknute akcije sa likovnošću kao zajedničkim faktorom. Društvo ponekad nije svjesno koliko je umjetnost neodvojiv dio svakodnevnice svakog živog bića i na bavljenje kreativnim djelatnostima se nerijetko gleda kao ekskluzivnu pojavu u širem socijalnom kontekstu. Na nama je da ljudima pokažemo kako umjetnost može biti participativna i kako zajedničkim snagama možemo djelovati lokalno, a pritom pridonositi globalnom stvaranju ljepšeg, zdravijeg i otvorenijeg svijeta.
Studentice koje će sudjelovati na početnoj akciji oslikavanja jesu Mia Matijević, studentica 2. godine diplomskog studija Likovna kultura (smjer, slikarstvo) i Petra Šabić, studentica apsolventske godine diplomskog studija Likovna kultura (smjer: slikarstvo). Oslikavanje će se održavati dva dana 21. i 22. kolovoza 2018. u naselju Bedenička na imanju Jasne Ileković.

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK