OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 18.01.2020.
Vijesti

Održani Dani Općine Velika Pisanica

Velika Pisanica

Povodom obilježavanja Dana Općine Velika Pisanica u crkvi Presvetog Srca Isusovog služena je sveta misa nakon koje je uslijedilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima s pisaničkog područja.
Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća rezimirano je sve što je učinjeno u proteklih godinu dana.  Između ostalog, Općina je odlučila različitim mjerama potaknuti ostanak mladih u svojoj sredini. Zatim, prošle godine započelo se s uređenjem zgrade nazvane Međugeneracijski centar. Ulaganje je to od 800 tisuća kuna zahvaljujući kojem će Osnovna škola moći prijeći u jednosmjenski rad,a istovremeno će u zgradi profunkcionirati dnevni boravak za umirovljenike.
Neke od projekata Općina Velika Pisanica provodi u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom poput dovršetka školsko-sportske dvorane. Svakako treba istaknuti i opremanje novim namještajem energetski već obnovljene matične Osnovne škole te skorašnji početak energetske obnove Područne škole u Lasovcu.
Prilikom obilježavanja Dana Općine Velika Pisanica načelnik Općine Fredi Pali i potpredsjednik prijateljske Općine Vitina na Kosovu Hasan Aliu potpisali su sporazum o suradnji.
Također, upriličeno je i potpisivanje ugovora s pet korisnika potpore za stambeno zbrinjavanje u iznosu od 35 tisuća kuna po korisniku.
U subotu navečer održan je koncert Tomislava Bralića i klape Intrade koji su donijeli dašak Dalmacije u naš bilogorski kraj, a došlo ih je poslušati oko 1000 gostiju.

Treći dan središnje općinske manifestacije obilježen je već tradicionalnim izložbenim sajmom poljoprivredne, turističke i društvene djelatnosti te kreativnih pojedinaca. Održana je vatrogasna pokazna vježba sva tri dobrovoljna vatrogasna društva te nogometna utakmica mlađih uzrasta. Završnica Dana općine prošla je u kulturno-umjetničkom duhu nastupom tamburaških orkestara iz Velikog Trojstva i Velike Pisanice, tamburaša i dječje plesne skupine Zajednice Mađara Pisanica te novog KUDa albanske nacionalne manjine.

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza