OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 15.11.2019.
Vijesti

Završena I. faza obnove krovišta Župne crkve

Velika Pisanica

Krajem ožujka ove godine završena je prva faza obnove krovišta župne crkve Presvetog Srca Isusova u Velikoj Pisanici. Obnova je započela u studenom prošle godine a obuhvatila je sanaciju bočnih krovova crkve i krova sakristije.  Zamijenjen je dotrajali limeni pokrov sa visokokvalitetnim aluminijskim pokrovom, ojačane grede, krov je pokriven OSB pločama te zaštićen paroprousnom a vodonepropusnom folijom.
Projekt je realiziran zahvaljujući bespovratnim sredstvima koja su ostvarena prijavom Župe na javni natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom ” Program ulaganja u zajednicu”. Cijena radova iznosila je 230 000 kuna. Svoj doprinos dali su i župljani dobrovoljnim prilozima. Projekt obnove podržala je i Općina Velika Pisanica te Bjelovarsko - križevačka biskupija.  Zahvaljujući realizaciji navedenog projekta djelomično je spriječeno propadanje ovog vrijednog kulturnog i sakralnog dobra iz 1909. godine.
U planu daljnjih potrebnih radova je obnova glavnog krova crkve, sanacija kapilarne vlage u cijeloj crkvi, sanacija pročelja, ojačanje statike kora i ostalih potrebnih radova da bi se crkva sačuvala i omogućila vjernicima sudjelovanje u vjerskom i kulturnom životu.
Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji navedenog projekta važnog za župnu i lokalnu zajednicu.

Stanje bočnih krovišta prije obnove:
Velika Pisanica

Stanje bočnih krovišta nakon obnove:
Velika Pisanica

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza