OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 15.04.2024.
Vijesti

Započela realizacija projekta “Više od livade, više od športa”

Velika Pisanica

Nogometni klub BILO Velika Pisanica s partnerima Osnovnom školom Velika Pisanica i Općinom Velika Pisanica, trenutno provodi projekt pod nazivom ‘‘Više od livade, više od športa’‘. Ukupna vrijednost projekta iznosi 49 tisuća kuna, a u 100% iznosu je financiran od strane Hrvatske banke za obnovu i razvitak i to zahvaljujući uspješnoj prijavi na njihov javni natječaj za dodjelu donacija pod nazivom Stvaramo jednake mogućnosti.
Cilj projekta je djeci i mladima dobne skupine između šest i 15 godina života koji polaze Osnovnu školu Velika Pisanica koja je partner u projektu, povećati kvalitetu života, omogućiti socijalnu uključenost, pružiti raznovrsniji izbor prilikom odabira sportskih aktivnosti kojima se žele baviti, omogućiti bolje i kvalitetnije korištenje slobodnog vremena i sl.
Glavne aktivnosti projekta su:
1.Uređenja livade na kojoj se nalazi betonsko igralište (košnja trave, ravnanje terena i sl.),
2.Nabava zaštitnih mreža na bočnim stranama betonskog igrališta,
3.Izrada ograde oko betonskog igrališta,
4.Nabava koševa za košarku te pripadajućih lopti,
5.Objava u medijima o aktivnostima provedenog projekta,
6.Trošak provođenja sportskih aktivnosti košarka/rukomet (vanjski suradnik za sport).
Financijska potpora Hrvatske banke za obnovu i razvitak
Nogometni klub ‘‘Bilo’’ Velika Pisanica jedna je od dvije sportske udruge na području Općine Velika Pisanica koja okuplja velik broj djece i mladih, a sve sa ciljem bavljenja sportom i poticanjem zdravog života na području naše općine. Osnovnu školu Velika Pisanica u školskoj godini 2017/2018. trenutno polazi 209 učenika dobne skupine od šest do 15 godina. Također, velik broj djece i mladih koja čine ciljnu skupinu nije u mogućnosti priuštiti si dodatne sportske aktivnosti jer ih na području Općine nema, a ono što je u ponudi nalazi se u 25 kilometara udaljenom Bjelovaru, tako da odlazak ondje iziskuje troškove.
Obzirom da će sve aktivnosti za ciljne skupine biti besplatne, neće se dodatno opterećivati već ionako skromni financijski uvjeti obitelji ciljnih skupina.
Zahvaljujući financijskoj potpori Hrvatske banke za obnovu i razvitak, mladi s područja Općine Velika Pisanica dobit će novi primjereni prostor za bavljenje sportskim aktivnostima.
Ovakav model financiranja razvoja vlastitih ideja može poslužiti i ostalim udrugama. Naime, to je model u kojem realizacija projekata nije vezana isključivo za vlastita sredstva ili lokalne proračune već se iznalaženjem vanjskih izvora financiranja može dati jasan i mjerljiv doprinos razvoju lokalne zajednice.


Velika Pisanica

Velika Pisanica

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK