OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 25.09.2018.
Vijesti

Školski vrt OŠ Velika Pisanica u emisiji HRT-a Dobro jutro Hrvatska

Velika Pisanica

Hrvatska radiotelevizija 23 godine, projektom Najljepši školski vrt omogućuje školsku nastavu na drugačiji način, a potiče i očuvanje mnogih biljnih vrsta. Osnovna škola Velika Pisanica godinama marljivo uređuje svoj vrt i prijavljuje se na naš natječaj. Evo kako se njihova učenička zadruga brine o biljkama.

Jesen svojim bojama žuti krošnje mnogih stabala u vrtu OŠ Velika Pisanica, ali šarenilo cvijeća još je nadmoćnije. Dvadesetak osnovnoškolaca ovdje najviše posla ima u proljeće. Školski vrt ozbiljnije uređuju 9 godina, svaka nosi posebne boje, a ne manjka ovdje ni začinskog bilja. Ovdje uzgajamo, pazimo na ukrasno bilje, imamo drveće, trajnice… Sad smo zasadili 60 perunika. Svake godine povećavamo svoj fond, a cilj nam je očuvanje starih autohtonih vrsta baš ovog našeg kraja,  objašnjava Marija Dent, učiteljica. A ravnateljica Ivana Haić dodaje: Kad je ova škola napravljena, 1971., ostavljen je velik prostor ispred same škole. Već se tada započelo sa sadnjom bilja, raslinja, drveća, borova, a mi smo to dolučili unaprijediti i omogućiti našim učenicima da imaju razne sadržaje u svom školskom vrtu i da on bude dio održivog razvoja same škole.  Godinama se javljaju na projekte različitih ministarstava, Općina im uvijek financijski pomaže, ali i i mnogi drugi prepoznali su njihov trud. U njihov vrt, uz mnogo ljubavi i rada, uloženo je 150 000 kuna. Roditelji i tehničko osoblje škole uskoče kada god je to potrebno.

Ovaj školski vrt udružio je male i velike ruke koje će uskoro ovdje moći držati i knjige. Postavit će se eko klupe za male čitače, jer tako žele potaknuti čitanje, te još jedna sjenica za nastavu na otvorenom.
dobro jutro Hrvatska
Fotografije i video možete pogledati klikom na slijedeći link:
http://magazin.hrt.hr/409281/skolski-vrt-u-velikoj-pisanici-u-konkurenciji-za-najljepsi-skolski-vrt

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Lokalna akcijska grupa Sjeverna Bilogora