OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 15.11.2019.
Vijesti

Održani IX. Dani Ede Murtića

Velika Pisanica

Polaganjem vijenaca na rodnu kuću Ede Murtića u Velikoj Pisanici službeno su otvoreni deveti Dani Ede Murtića. Svakako najznačajnija kulturna manifestacija u općini Velika Pisanica uvijek počinje tim činom poštovanja i počasti velikom slikaru. Na polaganju vijenaca sudjelovali su Fredi Pali, načelnik Općine Velika Pisanica , izv. prof. art. Gordana Bakić- Vlahov; Nina Atević – Murtić, akademska slikarica; dekan Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu Tomislav Buntak, Zlatko Barila izaslanik Župana te Budimir Lončar, doajen europske diplomacije i bliski prijatelj velikog slikara. U ponedjeljak 6. svibnja 2019. g. održana je tradicionalna radionica studenata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu ,,Zavičajni i iskustveni prostor Ede Murtića˝pod mentorstvom akademika Zlatka Kesera i koordinacije Gordane Bakić- Vlahov. Na likovnoj koloniji studeni izrađuju crteže motivirane Murtićevim djelom ali i rodnim krajem, a kako je potvrdio Milan Bešlić, voditelj Murtićevih dana, iduće godine na desetu obljetnicu manifestacije u planu je izdavanje kataloga i organizacija izložbe crteža u Zagrebu te potom i u Bjelovaru.

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza