OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 15.04.2024.
Vijesti

Održana globalna akcija Zelena čistka 2018. - misli globalno djeluj lokalno

Velika Pisanica

Povodom Dana planete Zemlje u nedjelju, 22. travnja 2018. godine u naselju Ribnjačka održana je globalna akcija Zelena čistka. Akcija je održana u sklopu aktivnosti na Pisaničkoj eko-etno stazi. Glavnina događanja održana je na Izletištu Na malenom brijegu. Ukupno 30 tak sudionika različitih dobnih skupina očistili su ukupno 4 lokacije onečišćene raznim otpadom i to u šumama na području naselja Ribnjačka.  Zahvaljujući predanim volonterima napunjen je veliki kontejner pun različitog otpada odbačenog u prirodu. Nakon akcije čišćenja za sve volontere održano je zajedničko druženje koje se sastojalo od stručnog predavanja na temu Eko mreža Natura 2000 predstavljen od strane zaposlenika Jave ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko - bilogorske županije te piknik uz logorsku vatru i društvene igre. Akcija je održana pod sloganom “Misli globalno djeluj lokalno”, na taj način pokazujući moć udruženih pojedinaca koji djeluju na dobrobit svoje zajednice. Zahvaljujemo se svim pojedincima koji su na bilo koji način pridonijeli u provedbi ove akcije te se nadamo uspješnoj suradnji i slijedeće godine.  Također zahvale idu i Komunalcu Bjelovar d.o.o. koji je zbrinuo prikupljeni otpad. Projekt podržava Općina Velika Pisanica.

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Autor fotografija: Slaven Bandur

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK