OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 21.03.2019.
Vijesti

Odličan nastup KU Konji gizdavi na Prvenstvu županije u daljinskom jahanju

Velika Pisanica

U organizaciji konjičkog kluba Husar, a u sklopu obilježavanja Dana grada Čazme, u subotu 21. srpnja održano je Prvenstvo županije u daljinskom jahanju, odlične rezultate ostvarili su predstavnici Konjičke udruge Konji gizdavi iz Velike Pisanice.  U dobrim vremenskim uvjetima, na stazi od 20 kilometara, nastupilo je 15 jahačih parova. Prvo mjesto u konkurenciji seniora osvojio je Vladimir Vlajinić na kobili Gidran Alka. Luka Horvat na konju Fajt osvojio je treće mjesto u konkurenciji juniora. Uz dobru fizičku pripremu,  taktiku na relativno kratkoj i brzoj stazi, naši natjecatelji su ušli poravnati u ciljnu ravninu. Nakon jednog kilometra punog sprinta po nasipu Česme u lijevom zavoju s trećeg mjesta Vladimir i Alka su se probili na prvo mjesto i nakon 500 metara ujurili u cilj za dužinu konja prednosti. Uslijedilo je hlađenje i priprema konja za veterinarsku kontrolu gdje je došla do izražaja uigrana potpora logistike Mladena Sabađije i Domogoja Stančeca. U roku 30 minuta broj otkucaja srca mora biti manji od 64 u minuti, ne smije biti znakova nepravilnog disanja, dehidracije, probavnih problema, ozljeda od jahače opreme i nepravilnosti u hodu provjerom kasa na 40 metara. Alka i Fajt zadovoljili su sve parametre i slavlje je moglo započeti.

Velika Pisanica

Velika Pisanica

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Lokalna akcijska grupa Sjeverna Bilogora