OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 21.02.2019.
Vijesti

Obilježeni Dani općine Velika Pisanica

Velika Pisanica

Program obilježavanja 25. Dana Općine Velika Pisanica i 109. Župe Presvetog srca Isusova započeo je Svetom misom u prepunoj Crkvi Presvetog Srca Isusova. Svečanost se nastavila polaganjem vijenaca na spomen obilježju hrvatskim braniteljima. Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u Društvenom domu u Velikoj Pisanici uz brojne uzvanike. Svečanosti je prisustvovao i Dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Lajoš Žager koji je rođen u Velikoj Pisanici kao i zamjenica župana Bojana Hribljan.
Nedjelja je bila rezervirana za izložbeni sajam i predstavljanje lokalne poljoprivredne proizvodnje, turističke ponude, aktivnosti udruga civilnog društva i kreativnih pojedinaca. Predstavili su se: Zajednica Mađara Pisanica, Društvo Mađara Lipik, Društvo Mađara Pakrac, Zajednica Mađara Daruvar, gosti iz Kiskorpada,
gosti iz Buzsaka, Lovačka udruga BILO, Poljoprivredna zadruga Velika Pisanica, OPG Ivica Budrovčan, OPG Jadranka Kosanović, ŠRD AMUR, VZO Velika Pisanica, Tradicijski kulturni centar Bjelovar, Učenička zadruga BILOGORA, Agroturizam NA MALENOM BRIJEGU, Konjički klub KONJI GIZDAVI, Udruga Hrvatski ratni veterani, OPG Terezija Nakani i Humanitarna udruga Anđeli za anđele. Održana je i vatrogasna vježba Vatrogasne zajednice općine Velika Pisanica. Na kraju dana koncert ispod šatora održali su Bosutski bećari.

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    


KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Lokalna akcijska grupa Sjeverna Bilogora