OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 25.09.2018.
Vijesti

Nagradni natječaj za učenike OŠ Velika Pisanica povodom Dana oslobođenja općine

Velika Pisanica

Povodom Dana oslobođenja općine Velika Pisanica koji će se održati 31. listopada 2017. godine (utorak), Općina Velika Pisanica raspisuje natječaj za najbolje likovne ostvaraje učenika 1. - 4. razreda te najbolje literarne ostvaraje učenika 5. - 8. razreda u formi proze ili poezije. Nagradit će se 3 najbolja rada učenika u svakoj kategoriji. Tema likovnih radova za učenike razredne nastave je ‘‘Ljepota zavičaja’‘, a za učenike predmetne nastave 5. i 6. razreda ‘‘Mila si nam ti jedina’’ te za učenike 7. i 8.-og razreda ‘‘S poštena lica teče pošten znoj’’ ili ‘‘Jesmo li zahvalni?’‘. Molimo učenike da se uključe u natječaj te da svoje najbolje radove predaju učiteljicama hrvatskoga jezika (predmetna nastava) te učiteljima razredne nastave (razredna nastava) do 26. listopada 2017. godine. Povjerenstvo u sastavu (Nataša Saraja, učiteljica hrvatskoga jezika, Slavka Soptija, učiteljica hrvatskoga jezika i knjižničarka te Mateja Ištok, učiteljica hrvatskoga jezika) odabrat će najbolje radove iz kategorije literarnih radova, a povjerenstvo u sastavu Anita Res, učiteljica likovne kulture, Marijana Špajgl, učiteljica razredne nastave i Ivana Čer, učiteljica razredne nastave iz kategorije likovnih radova. Najbolje literarne radove pročitat će nagrađeni učenici na Danu oslobođenja Općine na kojemu će nazočiti sa svojim mentorima. Nagradu za najbolje likovne radove preuzet će učenici razredne nastave također na Danu oslobođenja općine sa svojim mentorima.

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Lokalna akcijska grupa Sjeverna Bilogora