OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 15.04.2024.
Vijesti

Kud “Sloga” na 12. Smotri izvornog folklora BBŽ

smotra folklora

Kud “Sloga” iz Velike Pisanice u subotu, 28.03.2009. nastupa na 12. Smotri izvornog folklora Bjelovarsko-bilogorske županije. Domaćin ovogodišnje smotre je   KUU « Ivan Vitez Trnski» Nova Rača, a održat će se u Društvenom domu u Novoj Rači 28.0žujka 2009. godine, s početkom u 14,00 sati. Organizator smotre je Zajednica KUU BBŽ-e, a pokrovitelj Bjelovarsko-bilogorska županija.
Kulturno umjetničko društvo « Ivan Vitez Trnski» djeluje u Novoj Rači od 1950. godine, a sada nosi ime po prvom županu Bjelovarsko-bilogorske županije, pripadniku ilirskog pokreta, pjesniku i književniku, te prvom predsjedniku Društva hrvatskih književnika, Vitezu Ivanu Trnskom.
Na ovogodišnjoj 12. smotri po redu Kulturno umjetnička društva izvest će pjesme i plesove koji su tradicionalni običaji njihovog kraja. Tradicionalne pjesme i plesovi su oblik čuvanja pučkog stvaralaštva, ogledalo originalnih, neiskrivljenih kulturnih vrijednosti nastalih u narodu. Folklorne smotre kroz pjesmu, ples, narodne nošnje i glazbala oživljavaju i prikazuju običaje njihovog kraja. Najčešće su to običaji vedrijeg sadržaja, kao što je ženidbeni običaj, žetveni, običaj komušanja i drugi.
Na ovogodišnjoj 12. smotri Izvornog folklora osim Kuda Sloga Velika Pisanica predstavit će se KUD «Palična» iz Severina, KUD «Sloga-Đurđic» iz Đurđica, KUD «Graničar» iz Čazme, KUD «Sloga» iz Miklouša, KUD « Veliko Trojstvo» iz Velikog Trojstva, KUD «Slavko Kolar» iz Palešnika, KUD «Mato Lovrak» iz Velikog Grđevca, Folklorno društvo iz Hercegovca, KUD «Šandrovac» iz Šandrovca, KUD «Trnovitica» iz Velike Trnovitice i domaćini KUU «Ivan Vitez Trnski» Nova Rača.

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK